miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Finanțelor ia în calcul eliminarea scutirii de la plata impozitului pe venit și a contribuțiilor în domeniile IT, construcții și cercetare

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a anunțat marți că are în lucru varianta eliminării excepțiilor de la plata impozitului și a contribuțiilor pe venit în domenii precum IT-ul, cercetarea și construcțiile.

Într-un interviu pentru Antena 3 dacă guvernul va mări TVA în 2022, ministrul Dan Vîlceanu a spus: ”Exclus să creștem TVA. Dar există o discuție legată de excepții la plata impozitului pe venit și plata contribuțiilor”.
Întrebat dacă e vorba despre salariații din IT, cercetare și construcții, Vîlceanu a spus că ”sunt mai multe categorii. Toate excepțiile de la plata impozitului pe venit și la plata contribuțiilor pe venit, plus excepțiile la plata impozitelor și taxelor locale, sunt undeva la 3% din PIB. E o sumă foarte mare. Este o chestiune de echitate, corectitudine. Unii plătesc, alții nu (…) Este o variantă, mă refer la toate excepțiile. De altfel avem și critici din partea Comisiei și altor organisme internaționale”.

El a mai spus că o eventuală decizie va fi luată după discuții cu reprezentanții sectoarelor respective: ”Toate lucrurile trebuie discutate înainte. Nu suntem adepții unei politici impuse, discutăm cu industria și apoi vedem”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Vîlceanu a mai anunțat că guvernul va modifica modul în care sunt evaluate imobilele pentru care se plătesc taxe locale pentru că acum valoarea de impozitare ar fi prea mică față de valoarea de piață, scrie economedia.ro

”Vom umbla la modul cum e calculată valoarea clădirilor impozitate”, a spus Vîlceanu, admițând că unii proprietari vor plăti mai mult în urma acestei schimbări.

Politica