Linie de vinificare la Universitatea din Craiova

Date:

Stațiunea didactică Banu Mărăcine, a Universității din Craiova va deschide o nouă linie de vinificare.

Universitatea a investit aproape 1 milion de lei, din fonduri proprii pentru a retehnologiza stațiunea didactică, banii fiind investiți în diferite utilaje care vor face posibilă prelucrarea tutror soiurilor de vinuri.

“Evenimentul are loc în contextul în care Universitatea din Craiova a investit 1 milion de lei, din fonduri proprii, pentru a retehnologiza stațiunea. Au fost achiziționate utilaje pentru recepția și prelucrarea strugurilor, cisterne de fermentare și macerare, pompe pentru transferul mustului, mustuielii și boștinei precum și un agregat de răcire pentru ca toate procesele tehnologice de fermentare, macerare și stabilizare să se deruleze la temperaturi controlate, în funcție de specificul fiecărui tip de vin care va fi elaborat. Cu ajutorul echipamentelor și cisternelor achiționate, Stațiunea Didactică „Banu Mărăcine” va putea să producă toată gama de vinuri albe, roze, roșii și aromate de înaltă calitate, cu denumire de origine controlată. Această investiție urmează să fie completată cu o nouă achiziție care cuprinde utilaje și recipiente necesare pentru condiționare, îmbutelierea, păstrarea și valorificarea vinurilor obținute: o cisternă de stabilizare tartrică prin refrigerare, cu capacitatea de 5000 litri, o instalație performantă de filtrare, o linie semiautomată de îmbuteliere și 20 butoaie din lemn de stejar, cu capacitatea de 225 litri (barrique) și alte echipamente necesare funcționării unei crame performante (generator de abur, pompă de presiune, transpalet etc”, conform reprezentanților Universității.

Stațiunea Didactică „Banu Mărăcine” deține și exploatează o plantație de viță de vie de 10 hectare. Aceasta a fost înființată în anul 2016, prin programul de reconversie/restructurare în sectorul viti-vinicol,  iar valoarea investiției a fost de 914 000 lei. Plantația cuprinde 5 soiuri de calitate, este amplasată într-un areal care dispune de condiții pedo-climatice deosebit de favorabile, iar agrotehnica viticolă aplicată este una performantă, de aceea producția de struguri este de o calitate foarte bună, au mai spus reprezentanții instituției de învâțământ.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...