Spitalul de Urgență Craiova: Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă!

Update/ Doi pacienți care așteptau eliberarea unui pat ATI au decedat. Aceștia primeau însă îngrijiri medicale, fiind ventilați. Cei doi erau însă în stare gravă și nu s-a mai putut face nimic. Alți 3 pacienți internați la ATI Covid al SCJU Craiova au decedat în ultimele 24 ore.

Craiova se simte depășită de numărul mare de pacienți infectați cu noul coronavirus și care se află în stare gravă. 30 de persoane așteaptau duminică seara să se elibereze un loc la Terapie Intensivă pentru a intra. Managerul spitalului spune că nici în valul 3 nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație. Directorul s-a văzut nevoit să deschidă vechiului sector al Unități de Primiri Urgențe, chiar dacă nu a avut loc nicio recepție..

În vechea UPU au fost mutați opt pacienți aflați în stare foarte gravă și doi copii. „Cifrele de acum sunt alarmante. Nu am atins astfel de cifre în valul al treilea. am fost nevoit să deschid vechea UPU, chiar dacă nu am făcut recepția lucrărilor. Am mutat acolo opt pacienți în stare foarte gravă, ventilați. Am adunat toate ventilatoarele, monitoarele, injectomatele pe care le mai aveam disponibile și le-am dus acolo. Facem tot posibilul ca pacienții să aibă oxigen”, a menționat Laurențiu Ivanovici, directorul SCJU Craiova.

Managerul spitalului a declarat că astăzi va merge la Prefectură pentru a se întâlni cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și pentru a cere sprijin, ținând cont de faptul că unitatea medicală nu are nici personal îndeajuns care să se ocupe de numărul mare de bolnavi. În această dimineață, 25 de persoane așteptau eliberarea unui loc la terapie intensivă.

Populare

Recomandări

Un bărbat a murit după ce a mâncat crenvurști de pui

Un bărbat în vârstă de 83 de ani a...

S-a redeschis circulația rutieră pe Transalpina

Circulația rutieră pe DN 67C, km 35 – 55,...

200 de lei de la stat pentru cei care vor să-şi schimbe becurile

Programul Rabla ajunge de luna viitoare şi la becuri....

Republica Moldova riscă să rămână fără gaze dacă nu-și plătește datoria

Republica Moldova riscă să rămână fără gaze dacă nu-și...