joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gură de oxigen pentru Mutu! „Când lipsesc rezultatele te legi de orice victorie!”

Antrenorul oltenilor răsuflă ușurat după ce elevii săi au câștigat în Cupă contra divizionarei B.
FCU Craiova s-a impus cu 1-0 pe Ilie Oană, contra celor de la Petrolul Ploiești și avansează în optimile de finală ale Cupei României. Golul victoriei a fost marcat de Terell Ondaan, în minutul 52, la capătul unui contra-atac școală. Jucătorul a avut o dedicație specială: „Prietenul meu, unul foarte bun, a fost împușcat acum o lună, în Israel. I-am dedicat acest gol”.
La finalul jocului, antrenorul Adrian Mutu a spus: „E importantă victoria pentru moral și pentru avansarea în Cupă. Trecem printr-o perioadă dificilă în campionat. Nemeritat, zic eu, dar atunci când lipsesc rezultatele te legi de orice victorie. E o echipă foarte bună Petrolul, nu degeaba e pe primul loc în Liga 2, au avut un ritm de Liga 1.
Azi am fost mult mai atenți pe fazele fixe. În rest, nu cred că au avut situații clare de a marca. Foarte puține ocazii, în rest am închis bine jocul. Spre sfârșitul jocului i-am lăsat puțin să iasă de acolo în speranța că îi vom prinde și vom marca golul doi. Am avut o atitudine corectă, îi felicit pe băieți, iar de mâine ne gândim la Botoșani, trebuie să luăm puncte și în campionat.
Băieții mei se exprimă cu trac și nu reușesc să facă astfel de faze așa cum au reușit în seara asta. Le-am spus mereu să joace mai relaxat, pentru că au calitatea foarte bună. S-a văzut și la golul marcat – o serie de pase frumoase și un șut pe măsura lui Ondaan.
O atmosferă foarte frumoasă. Știu cum sunt suporterii de la Ploiești, de aceea i-am și salutat la sfârșitul meciului și mă bucur că au reacționat într-un mod pozitiv. Îi așteptăm în Liga 1, la ce suporteri au, merită. Mă bucur pentru acest lucru. Merită felicitați pentru atmosfera făcută, pentru parcursul din acest campionat. Le urez baftă pe viitor”.

Marţi, 21 septembrie
ACS Şomuz Fălticeni – FC Voluntari 1-4
CS Minaur Baia Mare – ACSM Politehnica Iaşi 3-1
ACS Petrolul – FCU Craiova 0-1
CS Mioveni – FC Rapid 1923 4-5 (0-0 4-5 la 11 m)
Miercuri, 22 septembrie (după închiderea ediției)
Fotbal Club Argeş – FC Botoşani
CSM Slatina – Dunărea Călăraşi
AFK Csikszereda – Chindia Târgovişte
Unirea Slobozia – Politehnica Timişoara
CS Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaş
Fotbal Club Buzău – Academica Clinceni
Asociaţia Club Sportiv CAO 1910 – AFC Hermannstadt
Farul Constanţa – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
CS Hunedoara – FCSB
Joi, 23 septembrie
ACSO Filiaşi – UTA Arad, ora 16:00, Digi Sport 1
Ripensia Timişoara – Dinamo, ora 18:45, Digi Sport 1
CSU Craiova – CFR 1907 Cluj, ora 21:30, Digi Sport 1

Politica