Germania nu mai plătește salariile nevaccinaților în caz de carantină

Date:

Autoritățile sanitare din Germania vor să schimbe legislația pentru ca persoanele nevaccinate să nu mai primească despăgubiri pentru salariile pierdute în cazul în care vor fi obligate să intre în carantină din cauza coronavirusului.

„De ce ar trebui să plătească alții pentru cineva care decide să nu fie vaccinat?”, a declarat ministrul sănătății, Jens Spahn, insistând că este o chestiune de „echitate”.

„Atunci când oamenii spun că este libertatea lor de decizie – rămâne decizia lor personală liberă – să se vaccineze sau nu, acea decizie trebuie să vină și cu responsabilitatea de a suporta responsabilitatea consecințelor financiare”, a argumentat el.

Potrivit documentului de lucru văzut de Reuters, noile măsuri ar urma să intre în vigoare de la 11 octombrie, scrie libertatea.ro Numeroși critici au acuzat că noile măsuri reprezintă o obligativitate a vaccinării întrucât majoritatea germanilor nu-și vor permite să stea în carantină fără a fi plătiți. Până acum, persoanele aflate în carantină primeau indemnizații pentru a compensa pierderea lor de venit. Cu toate acestea, mai multe landuri au pus deja capăt acestei practici.

Peste 52 de milioane de oameni, 63,4% din populație, au primit schema completă de vaccinare, potrivit datelor înregistrate miercuri.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...