Focarele de COVID explodează în şcoli! Numărul elevilor infectați s-a triplat

În primele 10 zile de la debutul anului școlar 2021-2022, sunt 3.362 de elevi sau preşcolari infectaţi, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației. Acest lucru înseamnă de peste trei ori mai mult față de precedenta raportare, făcută după primele 3 zile de școală.  

Instituția a transmis miercuri, 22 septembrie, că, după 10 zile de la debutul anului şcolar, 3.362 de elevi şi 1.192 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu coronavirus. Totodată, în primele 10 zile, s-au infectat 1.192 de angajaţi, adică aproape dublu față de precedenta raportare.

După primele trei zile de şcoală, 1.091 de elevi şi preşcolari şi 604 angajaţi erau confirmați cu COVID-19.

De asemenea, activitatea a 2.749 de clase sau grupe cu activitate faţă în faţă a fost suspendată, iar 69.301 (2,36%) dintre elevi fac ore online. 

„Având în vedere că perioada de incubaţie este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activităţile din ultimele zile ale vacanţei de vară, anterior începerii şcolii cu prezenţă fizică, dar şi de orice alte activităţi în care regulile de protecţie sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în şcoli”, a transmis Ministerul Educaţiei, citat de libertatea.ro
Populare

Recomandări

Prețul lemnului pentru foc, plafonat

Guvernul urmează să adopte miercuri ordonanţa de urgenţă privind...

Copil de 12 ani, urmărit de polițiști. Era la volan

Un copil de 12 ani a dat de furcă...

Olt. Ministrul Agriculturii, la Zilele Recoltei

Zilele Recoltei, eveniment organizat de Consiliul Județean (CJ) Olt...