marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce criterii trebuie sa îndeplinească studenții pentru cazarea în căminele Universității din Craiova

A început perioada pentru cazările în căminele Universității din Craiova. Studenții trebuie să aducă o serie de acte necesare, printre care și nelipsitul Certificat verde COVID-19. Convenția Organizațiilor Studențești au pus umărul la muncă împreună cu asociațiile membre și își doresc ca toți tinerii să se cazeze în mod sigur și cu respectarea tuturor condițiilor.

„Anul universitar 2021-2022 a venit cu multe provocări pentru noi toți din cauza acestei situații incerte. Cum primirea studenților în cămine a fost aprobată, Convenția Organizațiilor Studențești împreună cu asociațiile membre și-au pus întrebarea cum vor reuși să finalizeze cazarea studenților în cămine într-un mod sigur și cu respectarea tuturor condițiilor. De aceea, echipa Vaccin Live a venit în sprijinul nostru și ne-a acordat 2000 de scanări a certificatului verde. Astfel, se vor putea centraliza toate certificatele studenților care în acest an se vor întoarce în căminele Universității din Craiova. Pe această cale, ținem să le mulțumim pentru ajutorul acordat și să îi felicităm pentru tot ceea ce fac!”, a transmis pe Facebook Convenția Organizațiilor Studențești.

ACTE NECESARE CAZARE AN UNIVERSITAR 2021/2022

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Certificat de vaccinare COVID
  • Buletin identitate sau carte identitate (original + 1 xerocopie);
  • Certificat căsătorie (xerocopie) pentru studenții familiști;
  • Adeverință de la facultate cu mențiunea buget sau taxă; (ACEASTA SE POATE ADUCE LA ADMINISTRAȚIEÎN MAXIM 10 ZILE DE LA DATA CAZĂRII)

-Pentru copii personalului didactic aflat în activitate: Adeverință emisă de unitatea de învățământ și vizată de Inspectoratul Școlar Județean (în original);

-Pentru copii personalului didactic pensionat – Adeverință emisă de unitatea de învățământ și vizată de Inspectoratul Școlar Județean (în original) care atestă faptul că a desfășurat activitate didactică cel puțin 10 ani.

Pentru studenții străini și studenții străini de etnie română:

  • Pașaportul/Carte identitat
  • Pentru studenții proveniți din Centre de Plasamen adresă din partea Centrului de plasament prin care se comunică contul din care se face plata;
  • Pentru studenții orfani de ambii părinți: Certificat deces (copie);

În atenţia studenţilor ce au fost repartizaţi în căminele studenţeşti în anul universitar 2021-2022
Studenții care se vor putea caza în căminele studențești ale UCV, sunt cei care:
• sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
• se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Ulterior acestei perioade prezintă certificat de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, pe întreaga perioadă de cazare. Testul trebuie validat de cabinetul medical studenţesc.


În situaţii de excepţie, studenţii care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiţii medicale documentabile pot fi cazaţi, la cerere, în funcție de disponibilități. De asemenea, studenţii internaţionali din ţări non-UE care nu au acces la vaccinare în țările de origine pot fi cazaţi, la cerere, în funcţie de disponibilităţi, cu condiţia ca aceştia să se vaccineze cu schema completă.


-Studenţii care prezintă certificatul de vaccinare/ test PCR facut cu maxim 72 de ore înainte/adeverinţă care să ateste ca au trecut prin boală/ situaţii excepţionale(condiţii medicale documentabile) vor putea intra în posesia camerei în ziua în care au fost programaţi pentru confirmarea locului.


-Studenţii care au administrată prima doză de vaccin sau care nu şi-au facut vaccinul dar vor să îşi ocupe locul, vor prelua camera fără avea acces la aceasta cu obligaţia de a prezenta certificatul de vaccinare până la data de 5 noiembrie. Sumele achitate cu titlu de taxe(taxa de cămin şi fond de reparaţii) nu se vor restitui.

Mai multe detalii AICI.

Politica