joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adrian Năstase și Miron Mitrea, fără titlurile de „Cetățeni de onoare ai Craiovei”. Asta cere Drăgoescu

Președintele USRPLUS Dolj, Cezar Drăgoescu, cere ca Adrian Năstase, fost prim-ministru al României, și Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, să nu mai fie cetățeni de onoare ai Craiovei. Drăgoescu vrea ca acestora să le fie retrase titlurile.

Președintele USRPLUS Dolj spune că a depus deja un proiect de Hotărâre, pe care speră să în vadă inclus pe lista care va fi supusă în plenul Consiliului Local.

Știu că suntem în fieful PSD, însă condamnații penali nu pot deține titlul de <Cetățean de onoare>. Am depus împreună cu consilierii USRPLUS un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care solicit retragerea titlului de <Cetățean de onoare al Municipiului Craiova> domnilor Adrian Năstase (fost prim-ministru al României) și Miron Mitrea (fost ministru al Transporturilor).Având în vedere faptul că cei doi sunt condamnați penal și conform legii persoanele condamnate penal nu mai pot deține titlul de cetățean de onoare, consider că este o normalitate să acționăm în consecință pentru a proteja imaginea Municipiului Craiova, iar deținerea acestui titlu de către cei doi nu face cinste comunității locale.Sper ca respectarea legii să nu fie facultativă pentru colegii din Consiliul Local al Municipiului Craiova, iar acest proiect sa fie aprobat în ședința de Consiliu Local din această lună”, a scris Cezar Drăgoescu pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adrian Năstase a devenit cetățean de onoare al Băniei în anul 2001, când era premier. Vasile Bulucea era la conducerea orașului la acea vreme și la propunerea lui s-a şi acordat distincţia. Ulterior, fostul consilier PD-L, Dan Cherciu, a cerut în 2012 să îi retraga titlul de cetățean de onoare lui Adrian Năstase, pentru că era în închisoare. La acea vreme, pe scaunul de primar stătea Lia Olguța Vasilescu, iar aceasta a refuzat propunerea.

În anul 2019, consilierii PNL anunțau că vor cere, din nou, ca titlul lui Năstase să fie retras, la fel și cel al lui Miron Mitrea. Atunci, Mihail Genoiu ar fi fost cel care a refuzat, conform Pro Oltenia.

foto: protv.ro

Politica