vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Nici jumătate din cadrele didactice nu s-au vaccinat anti COVID-19

Situaţia îngrjorătoare în județul Gorj. Nici măcar jumătate dintre cadrele didactice nu sunt vaccinate împotriva noului coronavirus.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, 1922 de cadre didactice din judeţul Gorj, din totalul de 4078, s-au vaccinat până acum anti COVID-19. De asemenea, alţi 215 de profesori s-au imunizat cu prima doză. Această situaţie este înregistrată într-o perioadă în care numărul de infectări a explodat, iar spitalele din Gorj sunt aproape pline cu pacienţi cu COVID-19, cea mai mare parte dintre ei fiind nevaccinaţi.

De exemplu, la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, toţi pacienţii cu simptome grave aflaţi la terapie intensivă nu sunt vaccinaţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, din cei peste 100 de pacienţi care au ajuns la spitalul din Târgu Cărbuneşti, doar cinci erau vaccinaţi, scrie adevarul.ro

Situaţia este şi mai îngrijorătoare la nivelul personalului auxiliar. Doar în jur de 650 de angajaţi sunt vaccinaţi, din totalul de 1346.   

Trei cadre didactice din Gorj sunt infectate cu COVID-19. Este vorba de o educatoare de la o grădiniţă din Târgu Jiu, un profesor de la Şcoala Gimnazială „Voievod Litovoi” Tg-Jiu şi profesor Liceul Tehnologic Bîlta.

De asemenea, opt elevi au fost depistaţi cu COVID-19. Este vorba de trei copii de la o grădiniţă din Motru şi , doi elevi de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, un elev de la Liceul Energetic Tg-Jiu, un licean de la Liceul Tehnologic Motru şi un elev de la Liceul cu Program Sportiv.

Politica