sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova, bătută la Cluj! Reghe dă vina pe jucători! Cârțu, pe Reghe!

După ce s-a jucat aproape o treime din campionat, Craiova lui Rotaru este pe loc de play-out, la 11 puncte în urma CFR Cluj

La începutul fiecărui sezon, de vreo 3 ani încoace, Rotaru iese în presă, ori își trimite oamenii din club, să anunțe că se va bate pentru titlu. Apoi vinde cei mai valoroși jucători și echipa are rezultate oscilante. Nici această stagiune nu a făcut excepție. Rotaru l-a vândut pe Cicâldău, creierul echipei, la Galata, iar acum cei rămași nu reușesc o redresare.
În Gruia, CSU a pierdut cu 1-0 în fața CFR-ului lui Dan Petrescu. O greșeală de marcaj în careu a fost suficientă pentru stabilirea direcției în care merg punctele. Mai mult, Bancu a făcut penalty în partea secundă, noroc că Bîrsan nu l-a dat.

Reghe: „Am jucat foarte slab”
Reghecampf a luat foc după meci, acuzând modul în care s-au prezentat elevii săi în meciul din Gruia: „Atitudinea și comportamentul nostru în prima repriză nu mi-au plăcut. Am jucat foarte slab. Trebuie să ne trezim, că pierdem multe puncte. Față de meciul trecut e o diferență foarte mare. Azi s-a jucat foarte slab din partea noastră. Trebuie să marcăm. Nu mă interesează CFR, nu comentez cum au jucat, pe mine mă interesează doar echipa mea, care nu a jucat ce mi-am dorit. Aștept de la toți atitudine, să arate ca o echipă care-și dorește să câștige campionatul”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cârțu: „Ne dau goluri numai din faze fixe. Nu învățăm nimic!”
Indirect, președintele clubului l-a atacat pe antrenor. El a spus că echipa nu învață din gafele trecute. Ori cel care trebuie să o învețe e antrenorul.
„De fiecare dată ne dau goluri numai din faze fixe și nu învățăm nimic. Nu fac eu o analiză, o face antrenorul, nu mă bag peste el. Ca o observație, am avut în meciul ăsta multe momente în care am jucat bine, dar, frate, nu știu dacă e o întâmplare că ratăm atât de mult. Au fost niște situații foarte bune de a marca, trecem pe lângă ele. Așa s-a întâmplat și cu Sepsi, și cu Botoșani, meciuri în care am pierdut niște puncte bune pentru noi. Și astăzi, din punctul meu de vedere, rezultatul e injust. Mie îmi place așa cum se joacă, ce se combină. Punctăm doar la impresia artistică. La fiecare meci, arătăm așa bine, cum încercăm să construim, cum ajungem în fața porții, dar exact ceea ce contează nu realizăm eficient”, a declarat Sorin Cârțu, la emisiunea Fotbal Club.

Jucătorii și-au cerut scuze!
Bancu, aflat într-o formă groaznică, a spus după meci: „S-a decis totul la golul marcat de Burcă, fază fixă, neatenție a noastră. Ei erau și mai obosiți, noi veneam după meciuri bune, trebuia să profităm, nu înțeleg de ce. Toți suntem supărați, ne cerem scuze suporterilor care au făcut deplasarea. Adunăm prea puține puncte, am ratat foarte mult, fotbalul te pedepsește și în seara asta, la fel și etapa trecută, am ratat penalty. Acum trebuie să jucăm pe viață și pe moarte în Cupă, e un singur meci”.
Găman l-a completat: „Este frustrant, știam că pe asta se bazează CFR, o fază fixă. Trebuie să mai lucrăm la finalizare, avem multe ocazii, e păcat. Moralul era altfel după 3 puncte câștigate etapa trecută, și azi puteam spera la victorie.  Joi urmează revanșa pe teren propriu, va fi diferit, e o singură manșă”.
În urma înfrângerii din Ardeal, CSU Craiova cade pe 9 în clasamentul Ligii 1. Dar nu atât locul din ierarhie îngrijorează, cât mai ales faptul că decalajul față de primul loc crește pe etapă ce crește. Astfel, trupa lui Reghe este acum la 11 puncte distanță față de lider, când s-au jucat doar 9 runde din Liga 1, adică au fost puse în joc până acum 27 puncte.

Politica