joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Incidența cazurilor de covid în creștere. 78 de noi cazuri și doi decedați


Incidența cazurilor de Covid în județul Olt a ajuns marți la 1,67 cazuri, luni fiind de 1,54 la mia de locuitori. Rata de infectare cea mai ridicată este în comuna Deveselu.
DSP Olt a raportat și două noi decese. Este vorba despre o femeie de 79 de ani, din mediul rural, care a ajuns pe 14 septembrie la Spitalul Municipal Caracal. Avea diabet și fractură de col femural stâng. A murit pe 19 septembrie. Tot marți a fost raportat și decesul unei femei de 47 de ani. Aceasta a fost internată pe 16 septembrie la Spitalul Caracal, când a fost confirmată cu SARS-COV2. Aveam comorbidități precum: citoliză hepatică și obezitate.
Înafara celor două decese, au fost raportate 78 de noi cazuri de Covid și. 21 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă, 603 olteni sunt în izolare la domiciliu, iar 702 în carantină la domiciliu.
Printre cei confirmați cu noul coronavirus au fost raportați luni și 4 copii, cu forme ușoare, internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, medicul Florin Popa, a precizat că minorii au forme ușoare și medii de boală.
„Avem și cazuri confirmate la copii. Dimineață (n. red. luni, 20 septembrie) erau doi copii confirmați, la unul din copii și mămică era pozitivă. Sunt internați la Pediatrie, cu forme ușoare sau medii de boală. După prânz s-au mai pozitivat alți doi copii, unul dintre ei are trei luni”, a declarat chirurgul Florin Popa.

Politica