joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

IML Craiova începe să arate ca „o instituție modernă”


Institutul de Medicină Legală din Craiova este în plină reabilitare. Dacă în urmă cu puțin timp, clădirile instituției puteau candida cu succes la cele mai urâte și „căzute” edificii din oraș, încep acum să aibă un aspect norma, sau după cum precizează Președintele Consiliului Județean Dolj (CJ), Cosmin Vasile, încep să arate „modern”.
„Institutul de Medicină Legală din Craiova începe să arate că o instituție modernă. Lucrările de reparații au avansat și fațadele au prins contur.
Corpul de clădire care va servi drept registratură și casierie a fost deja finalizat. Au fost refăcute tencuielile, au fost schimbate elementele de tâmplărie și s-a reparat acoperișul. În interior, au fost înlocuite instalațiile sanitare și electrice, au fost refăcute tencuielile și podelele.
O parte din fațada clădirii principale a fost deja reparată, iar în perioada următoare vor începe și lucrările la acoperiș. Tâmplăria nouă a fost deja montată în tot acest corp de clădire, iar lucrările se concentrează acum in interior. Instalațiile sanitare și electrice sunt înlocuite, pereții și tavanele sunt reparate, iar pardoselile sunt refăcute”, a declarat Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.
Constractul de reabilitare a instituției a fost semnat în urmă cu mai bine de jumătate de an, de Cosmin Vasile, care menționa că investiția se ridică la aproximativ 1,8 milioane de lei, bani proveniți exclusiv din bugetul propriu al administrației județene și că în acest fel, vom reda orașului un obiectiv care se transformase într-o ruină.„Demersul urmărește, pe de o parte, o serie de intervenții asupra imobilelor în sine, fie că vorbim de reparații ale acoperișurilor, de înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare ori de refacerea tencuielilor și a zugrăvelilor la cele 4 corpuri de clădire. Pe de altă parte, contractul include și repararea tuturor instalațiilor electrice, sanitare și termice, astfel încât, la finalul lucrărilor, Institutul de Medicină Legală să beneficieze de un spațiu adecvat desfășurării activității.
Nu este pentru prima dată când CJ Dolj se implică pentru a asigura condiții mai bune unor instituții de importanță regională. Doar dacă ne uităm la perioada recentă, putem spune că am modernizat sediul Centrului Zonal de Pregătire de Protecție Civilă Craiova, că avem în derulare lucrările pentru reabilitarea clădirii Clinicilor de Oncologie și Dermatologie și că vom proceda în aceeași manieră și în ceea ce privește Ambulatoriul de specialitate pentru sportive”, a declarat, în ianuarie, președintele Consiliului Județean Dolj.

Politica