sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A venit iarna pe Transfăgărășan! Prima zăpadă s-a așternut lângă Bâlea Lac

 La Bâlea Lac, la 2.000 de metri altitudine a venit prima ninsoare din acest sezon. Pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă, iar drumarii au intervenit cu utilaje şi materiale antiderapante, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov.

„A VENIT IARNA!  Din fericire deocamdata doar pe #Transfăgărășan… Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic. Îi rugăm pe șoferii care vizitează zona să circule cu prudență”, transmite DRDP Braşov.

Potrivit Regulamentului de Funcţionare, DN 7 C – Transfăgărăşan este deschis oficial doar patru luni pe an în perioada 1 iulie – 30 octombrie sau în funcţie de condiţiile meteo. În afara acestei perioade, riscurile de producere a unor căderi de pietre de pe versant şi avalanşe sunt mai mari, atât pe versantul sudic (Vidraru – Bâlea Lac) cât mai ales pe cel dinspre Nord, urcarea dinspre Bâlea Cascadă, unde, anul acesta grosimea stratului de zăpadă a fost de peste 5 metri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru ca al doilea cel mai înalt drum din ţară să rămână deschis mai mult de patru luni pe an, CNAIR prin cele două Regionale care administrează Transfăgărăşanul ar trebui să construiască mai multe copertine de beton de protecţie (polate) care să protejeze şoferii de căderile de pietre şi avalanşe. Extinderea perioadei în care Transfăgărăşanul poate rămâne deschis circulaţiei a fost cerută insistent de sectorul turistic din judeţele Argeş şi Sibiu. Ultima licitaţie lansată anul trecut pentru modernizarea DN 7 C a fost anulată. Potrivit caietului de sarcini CNAIR căuta soluţii tehnice pentru „trecerea de la un drum deschis temporar circulaţiei la unul permanent deschis, pe cât posibil”, scrie economedia.ro

Transfăgărăşanul, construit în perioada 1970 – 1974, este al doilea cel mai înalt drum din România, ajungând la o altitudine maximă de 2.042 metri, în timp ce DN 67 C -Transalpina atinge în Pasul Urdele 2.145 metri altitudine.

Foto: captură video/ facebook/Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov·

Politica