vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de pinguini africani au fost uciși de un roi de albine

Un roi de albine a ucis 63 de pinguini africani, specie aflată pe cale de dispariţie, pe o plajă din apropierea oraşului Cape Town. Incidentul este unul rar, spun conservatorii păsărilor din Africa de Sud, care anunță că se analizează probe pentru a afla dacă au fost și alte cauze pentru care pinguinii au fost găsiți muriți, potrivit BBC, notează libertatea.ro.

Exemplarele decedate au fost găsite cu mai multe înțepături de albine și nu au avut alte răni. De asemenea, la fața locului au fost găsite și mai multe albine moarte. În urma unei autopsii, experții au constatat că pinguinii fuseseră înţepați în zona ochilor. „Acesta este un incident foarte rar. Nu ne așteptăm să se întâmple des, este o întâmplare”, a declarat veterinarul David Roberts de la Fundaţia pentru Conservarea Păsărilor de Coastă din Africa de Sud pentru AFP. Agenția pentru parcuri naționale din Africa de Sud (SANParks) a declarat în acest weekend că „probele sunt încă testate pentru alte posibilități de toxicitate și boli pentru a exclude orice altă cauză potențială”. Pinguinii africani locuiesc pe coasta şi în insulele din sudul Africii, deși unii au fost observați și la nord, dar și la vest, în Gabon.

Specia se deosebește de celelalte prin micile dimensiuni și se confruntă cu un risc ridicat de dispariţie, alimentat în principal de pescuit și de ceea ce numește „fluctuația mediului” Albinele din Cape fac parte, de asemenea, din ecosistemul local, care prezintă mai multe zone de conservare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica