miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Prezența urșilor semnalată în 5 localități


Mai mulți vâlceni din diferite localități au sunat în ultimele 10 zile la 112 pentru a anunța prezența urșilor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea a transmis de fiecare dată mesaje Ro-Alert pentru ca toți locuitorii din zonele respective să conștientizeze pericolul și să se pună la adăpost.
Berislăvești, Brezoi, Costești, Călimănești și Perișani sunt cele 5 localitâți unde a fost semanlată prezența mamiferelor.. Nu s-au înregistrat victime, însă echipajele SMURD au mers la fața locului pentru a asigura măsuri medicale specifice în zonele unde au fost observate animalele sălbatice. De asemenea, în toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, nefiind înregistrate alte evenimente, precizează gazetavalceana.ro
În ultimii ani, în căutare de hrană, urşii coboară frecvent în sate, provocând de multe ori pagube.Autoritățile le reamintesc oamenilor ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină. De asemenea, sub nicio formă să nu încerce să hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Politica