vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un gorjean a intrat în foc ca să-și salveze copilul

Un bărbat din comuna Bălești a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Timișoara, cu arsuri pe 60% din suprafața corpului. Acesta a intrat în flăcările ce au cuprins mansarda casei sale. Gorjeanul a intrat în foc, crezând că acolo se afla fiul său.

„Am fost solicitați sa intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casa în comuna Balesti, satul Ceauru. La fata locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă si spuma și un o ambulanta SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu, precum și o ambulanta din cadrul SAJ Gorj, echipajele de intervenție constatând ca incendiul se manifesta violent la mansarda construcției cu posibilitate de propagare. Din păcate, un bărbat în vârsta de 40 de ani a suferit arsuri pe o suprafață de aproximativ 60% din suprafața corpului. Concomitent cu operațiunea de stingere s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea bărbatului la spital. O alta persoana de sex feminin în vârstă de 68 de ani a suferit un atac de panica fiind preluata de către echipajul SMURD și transportata la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Tg-Jiu. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite evitându-se propagarea la construcțiile învecinate. Din cauza arsurilor foarte grave, bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la Spitalul din Timișoara”, informează ISU Gorj.

Din informațiile pompierilor, bărbatul a intrat în construcția în flăcari crezând ca fiul sau este în interior. Clădirea era construită, în mare parte, din material lemnos, iar victima a fost suprinsă de flăcările care se manifestau violent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica