miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primar din Olt acuzat de conflict de interese

Primarul comunei Drăghiceni, Filip Ovidiu Florin, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru conflict de interese administrativ. Se pare că edilul, pe vremea când era viceprimar al comunei din județul Olt, ar fi semnat o prelungire a unui contract de muncă între Consiliul Local Drăghiceni și soția acestuia.

“În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a semnat la data de 01 noiembrie 2018 o Dispoziție referitoare la prelungirea contractului individual de muncă încheiat între C.L. Drăghiceni și soția persoanei evaluate și Actul adițional la acest contract, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003”, preciează ANI.

Articolele de lege la care ANI face referire spun: “-art. 70 din Legea nr. 161/2003,potrivit căruia „Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”;art. 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităților publice și funcțiilor publice sunt: imparțialitatea, integritatea, transparența deciziei și supremația interesului public”; –art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Primarii şi viceprimarii, (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. (2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”, conform ANI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica