joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grecia îi descurajează pe afgani să intre ilegal în țară

Ministerul elen al Migrației lansează o campanie în presă și social media prin care prezintă condițiile de viață pe care le vor găsi cetățenii afgani în Grecia, dacă vor hotărî să ajungă aici prin mijloace ilegale și să solicite azil, relatează presa elenă. Prin acest demers autoritățile din Grecia încearcă să descurajeze imigrația afgană fără cunoașterea legilor de către solicitanții de azil.

Campania este finanțată atât din resurse locale, cât și din fonduri europene, iar costurile ajung la suma de 73.532 de euro, iar în centru campaniei se află rețelele sociale.

Potrivit strategiei, timp de trei luni, mai multe videoclipuri și bannere vor apărea regulat pe platforma de mesagerie Viber, precum și pe site-urile afgane. Totodată, mesajele vor fi distribuite și pe marile platforme online, precum Facebook, YouTube sau Dailymotion. Anunțuri vor fi distribuite și în ziarele afgane, pentru această parte a campaniei fiind alocată suma de peste 12.000 de euro, scrie G4 Media.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Măsura luată de autoritățile de la Atena vine în contextul în care, după ce talibanii au preluat controlul în Afganistan, pe 15 august, la nivel european există îngrijorări cu privire la iminența unei noi crize a migranților. Ministrul grec la migrației, Notis Mitarachi, spunea în luna august că țara sa nu vrea să se transforme în punctul prin care refugiații afgani să intre pe teritoriul european.

„Spunem foarte clar că nu putem fi și nu vom fi poarta de intrare în Europa pentru refugiații și migranții care ar putea încerca să vină în Uniunea Europeană. (…) Nu se poate ca milioane de oameni care pleacă din Afganistan să vină în Uniunea Europeană și, cu siguranță, nu prin Grecia”, spunea oficialul elen la două zile după ce talibanii au cucerit capitala afgană Kabul.

În 2015, Grecia s-a aflat în prima linie în timpul crizei refugiaților. Aproape un milion de persoane care au plecat din state precum Siria, Irak sau Afganistan, dorind să ajungă pe teritoriul european, s-au oprit în primă instanță pe insulele.

Foto: vaticannews.va

Politica