Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. Ce vaccin poate fi administrat și copiilor între 5 și 11 ani!

Publicat

pe

Pfizer și BioNTech au anunţat luni că vaccinul lor împotriva COVID prezintă un răspuns al anticorpilor ”robust” la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani. În urma concluziilor trase de specialiști, cele două companii vor înainta solicitarea de autorizare a vaccinului în acest interval de vârstă în SUA, Europa și oriunde va fi posibil, informează Reuters, potrivit Libertatea.

Potrivit companiilor, în teste clinice de faza II/III, vaccinul a produs la cei între 5 și 11 ani un răspuns imun similar cu cel observat anterior la cei cu vârste între 16 și 25 de ani. În cadrul testelor clinice, copii cu vârste între 5 și 11 ani au primit două doze de vaccin de 10 micrograme, adică o treime din cât se administrează celor peste 12 ani.

Companiile se așteaptă ca datele din testele pe intervalele de vârstă 6 luni – 2 ani și 2 ani – 5 ani să vină cel mai devreme în ultimul trimestru al acestui an. Spre deosebire de amplele teste clinice făcute de producători până acum pe adulți, testul pediatric cu 2.268 de participanți nu a avut ca scop principal măsurarea eficienței vaccinului prin compararea numărului de cazuri de COVID dintre cei vaccinați cu numărul celor infectați dintre cei care au primit un produs placebo. În schimb, testul clinic a comparat cantitatea de anticorpi neutralizanți induși de vaccin la copii cu răspunsul imun la persoane de vârste mai mari din testele pe adulți. Un purtător de cuvânt Pfizer a declarat că cele două companii urmează să anunțe eficacitatea vaccinului din cadrul studiilor, întrucât până acum nu au fost depistate destul cazuri de COVID în rândul voluntarilor pentru a face această determinare.

Vaccinul produs de Pfizer a fost primul care a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru folosire în grupa de vârstă 12-15 ani, după ce tot acest ser a fost primul folosit din 27 decembrie pentru imunizarea europenilor împotriva COVID. Concurentul Moderna a spus joi, 9 septembrie, că recrutările s-au încheiat la testarea vaccinului său pentru copiii între 6 și 11 ani și că analizează cea mai bună dozare pentru alt studiu, ce implică copii de peste 6 luni. Vaccinurile sunt administrate deja la grupe de vârste mai mici în China, unde autoritățile sanitare au aprobat în iunie utilizarea de urgență a vaccinului Sinovac la copii cu vârsta de până la trei ani. Și Chile a aprobat luna aceasta folosirea vaccinului Sinovac la copiii de peste 6 ani.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.