sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CEZ Vânzare în parteneriat cu Neversea donează energie verde gratuită timp de 6 luni Palatului Copiilor Alexandria

Furnizorul de energie electrică și gaze naturale redă sunetul energiei verzi prin alimentarea cu energie 100% regenerabilă a Palatului Copiilor Alexandria. Este o investiție de aproximativ 8.000 € care va susține simultan educația artistică în rândul școlilor din mediul rural și urban.
Inițiativa este rezultatul concursului „Green Challenge” prin care fanii celui mai mare festival de la malul Mării Negre, Neversea, au avut ocazia să compună melodii inspirate de sunetele Parcului Eolian CEZ. Toate melodiile create au generat un total de 50 MW de energie verde pe care CEZ Vânzare „i-a licitat” în rândul instituțiilor educaționale din zona Olteniei care au trebuit să propună un proiect social pentru a beneficia de această energie. În luna august, cele mai bune melodii au fost premiate cu abonamente pentru ediția Neversea din 2022, dar și experiențe în zona sporturilor de apă găzduită de CEZ, anul acesta. Totodată, beneficiarul a fost ales din rândul a 4 licee cu profil artistic și muzical, dar și 5 Palate ale Copiilor din regiune.

O #promisiuneverde pentru tradiții și obiceiuri readuse la viață, în prezent
„Atunci când muzica, energia regenerabilă și cultura se îmbină, totul capătă o nouă formă de implicare, cea a pasiunii de a face bine prin educație. Parteneriatul cu Neversea este unul de lungă durată și, cu fiecare ediție, aducem inovație și schimbare în comunitățile noastre. Ne bucurăm să adăugăm pe harta cu energie verde încă un punct de alimentare în care se pregătesc tinerii talentați”, Cornelia Szabo, CEO CEZ Vânzare.
Comunitatea #CEZGreenGeneration adoptă, odată cu acest proiect, grija pentru păstrarea tradițiilor și a folclorului local. Palatul Copiilor Alexandria va implementa proiectul „CrEeaZă & promovează” – ateliere de creație, prezentare și promovare a obiceiurilor din zonă. Acesta se adresează cadrelor didactice și elevilor cu vârste cuprinse între 6-18 ani care vor deveni repere de educația civică și culturală.
Pe parcursul anului școlar 2021-2022 vor avea loc 10 întâlniri tematice: de creație, cusături populare, artă decorativă, gastronomie, dansuri populare și muzică. Proiectul are și rol educativ pentru că își propune să formeze oameni responsabili de păstrarea tradițiilor. Mai mult, Palatul Copiilor Alexandria va achiziționa costume populare pentru înființarea unui ansamblu de dansuri populare, necesare pentru participarea la concursuri și activități.

Dezvoltăm comunități durabile pentru astăzi și mâine
Într-un mod strategic, CEZ Vânzare dezvoltă proiecte de CSR sub umbrela „Energie pentru Bine”. Din 2019, compania a creat platforma promisiuneaverde.ro în cadrul căreia promovează obiceiurile de eficiență energetică și consumul responsabil de energie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Direcția Comunicare și Marketing CEZ România

Politica