Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Aproape 130 de migranți au fost salvați în timp ce rătăceau pe mare

Publicat

pe

Nava umanitară Ocean Viking a salvat 129 de migranţi ce rătăceau în largul Libiei şi al Maltei la sfârşitul săptămânii trecute. Doi migranţi au fost evacuaţi din motive medicale luni dimineaţă, ‘de către paza de coastă italiană, împreună cu patru membri de familie’, întrucât sufereau de ‘boli cronice şi aveau nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă’, a precizat SOS Méditerranée, cu sediul la Marsilia, precizează ziare.com.

Potrivit organizaţiei, ‘123 de oameni salvaţi se află încă la bordul lui Ocean Viking, cel mai tânăr dintre ei având mai puţin de o lună’. Prima operaţiune, întreprinsă sâmbătă la prânz, a permis salvarea a 25 de persoane care se aflau într-o ‘ambarcaţiune din lemn în derivă în apele internaţionale’ în largul coastelor libiene.

A doua zi dimineaţă, Ocean Viking a mai salvat 33 de persoane, tot în largul Libiei. În cursul serii şi al nopţii, nava a mai procedat la două operaţiuni de salvare, în total 71 de persoane, ‘în zona de căutare şi salvare malteză’, a indicat organizaţia umanitară. Cel puţin 1.369 de persoane şi-au găsit sfârşitul în Mediterana în acest an în tentativa periculoasă de a ajunge în Europa, arată cifrele Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM).

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.