miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un suporter a încercat să intre pe stadion cu un cuțit

Cu ocazia desfășurării partidei de fotbal dintre echipele FC Universitatea Craiova 1948 și FCSB ieri, 18 septembrie, pe timpul afluirii suporterilor echipei oaspete, un bărbat de 39 ani a încercat să pătrundă pe stadion cu un cuțit. Acesta era tip briceag cu lamă rabatabilă și cu lungimea totală 20 cm.

Bărbatului i s-a solicitat să prezinte obiectele deținute, moment în care a vrut sa inducă în eroare spunând că obiectul din buzunar este o brichetă și l-a aruncat în spațiul verde. Jandarmii și-au dat seama de acest aspect, astfel că au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii ,,de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase” conform art.372 din Codul Penal, urmând a fi înaintate organelor de urmărire penală, pentru continuarea verificărilor.

Acesta nu a fost un caz singular. Și alți 3 suporteri care au aruncat cu obiecte în direcția suprafeței de joc, au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală de 1500 lei și s-a luat asupra acestora măsura interzicerii accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Recomandăm suporterilor, ca pe timpul competițiilor sportive să se manifeste în mod civilizat și să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, întrucât, pe lângă amendă, li se poate aplica și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile și jocurile sportive de genul celor la care aceștia au săvârșit fapte antisociale, potrivit Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive”, au spus polițiștii.

Foto: Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova

Politica