Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Protest în Mehedinți! Oamenii sunt nemulțumiți: „Salarii înghețate, Alocații înghețate, Pensii înghețate, Prețurile au EXPLODAT!”

Publicat

pe

Oamenii sunt nemulțumiți de actualul Guvern și cer demisia în stradă, după ce: „Salarii înghețate, Alocații înghețate, Pensii înghețate, Prețurile au EXPLODAT!”, spun aceștia.

„Mâine, 17.09.2021, începând cu ora 17.00 și până la ora 18.30, vom protesta și vom desfășura o acțiune de conștientizare a opiniei publice cu privire la revendicările CNS Cartel ALFA, în mun. Orșova. În data de 21.09 2021, vom înainta materialul revendicativ Prefecturii județului Mehedinți iar în data de 22.09.2021, vom desfășura o acțiune similară cu acțiunea pe care o derulăm mâine în Orșova și în municipiul Drobeta Turnu-Severin, tot în același interval orar, mărșeluind pe strada pietonală Crișan, până în zona Teatrului Teodor Costescu”, potrivit unei postări pe Facebook.

CNS Cartel ALFA continuă acțiunile de protest și susține că atât timp ce actualul Guvern nu respectă nevoile și cerințele cetățenilor, trebuie să plece.

,,Acest guvern, rupt complet de nevoile cetățenilor, trebuie să plece!CNS Cartel ALFA continuă acțiunile de protest demarate la începutul anului impotriva politicilor anti-lucrători și anti-cetățeni ale guvernului actual. Am semnalat încă de la începutul anului existența conflictului social în societate, între cetățeni și reprezentanții puterii – Guvern și Parlament. În loc de dialog, Guvernul Cîțu a ales atacurile și campaniile de delegitimare a mișcării sindicale, catalogând sindicatele drept structuri “mafiote”, iar Președintele, în ciuda apelurilor repetate, a refuzat sistematic rolul de mediator pe care Constituția i-l impune. Lupta acerbă pentru a pune mâna pe resursele publice a deturnat cu totul acțiunea guvernamentală către interesepersonale și pentru satisfacerea clientelei proprii de partid. Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile și a acaparat toate instituțiile statului.Acțiunile anti-cetățeni – sărăcirea populației prin înghețarea veniturilor și pensiilor, explozia necontrolată a prețurilor, destructurarea serviciilor sociale și subfinanțarea serviciilor publice – sunt cu atât mai cinice cu cât la nivel European, prin președinte Iohannis, România s-a angajat să orienteze eforturile de revenire din criza sanitară prin politici centrate prioritar pe bunăstarea cetățenilor, creșterea veniturilor și reducerea inegalităților sociale. Astfel, le reamintim guvernanților că rolul instituțiilor statului este acela de a servi cetățenii și nu invers.

Cerem:

  • Creșterea salariului minim și adoptarea unui calendar clar de majorări pentru ca într-un interval rezonabil de timp de trei ani, salariul minim să ajungă la valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent; –
  • Deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii dialogului social L62/2011 pentru a face posibilă negocierea la toate nivelurile și reașezarea salariilor corect în funcție de calificări, pregătire și experiență;-
  • Stoparea creșterii aberante a prețurilor la energie;
  • Aplicarea integrală a legii 153/2017 privind salarizarea în sectorul public;
  • Pensii echitabile

Astfel, – în intervalul 13- 24 septembrie, Cartel ALFA va organiza acțiuni la nivel județean;- pe data de 25 septembrie 2021, va avea loc o acțiune de protest în timpul Congresului PNL pentru a le reaminti membrilor partidului care încă ocupă birourile din Palatul Victoria că a guverna înseamnă a lua măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor, a tuturor cetățenilor, nu doar a celor 1% care câștigă peste 3000 euro; vom protesta de asemenea pentru restricțiile arbitrare impuse sub pretextul pandemiei și limitarea dreptului constituțional la adunare publică;- pe data de 7 octombrie 2021, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii Decente, invităm toți cetățenii care susțin justiția socială și cred cu tărie românii au dreptul la un trai decent în țara lor, să vină în Piața Victoriei”, au scris oamenii pe Facebook.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.