sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Apa îmbuteliată de izvor se scumpește cu 20%

Producătorii de apă de izvor nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor și anunță scumpiri de până la 20%, anunță Asociația Producătorilor din Industria Apei (APRIA) într-un comunicat de presă. Motivul creșterii prețurilor ține de scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje și combustibili.

”Din păcate, scumpirile uriașe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, așa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a prețului cu 20%”, precizează reprezentanții APRIA.

Asociația susține că producătorii plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari în 2021, față de 2020, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor (PET-uri, carton, folie).

Policlinica Buna Vestire Craiova

”De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp, evoluția acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare”, se mai arată într-un comunicat transmis de asociație, potrivit g4media.ro

Politica