joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Creștere spectaculoasă a cazurilor de Covid

Județul Dolj a înregistrat cea mai mare creștere a cazurilor noi de coronavirus, din ultima perioadă. 250 de pacienți s-au infectat cu virusul, potrivit raportării zilnice a Direcției de Sănătate Publică Dolj. Dintre noile cazuri de Covid, 4 sunt în rândul elevilor, iar mai multe clase au trecut în online. Este vorba despre clasa a III-a B de la Școala Gimnazială „C-tin Gerota” din Calafat, clasa a VI-a B de la CN Frații Buzești, clasa a IX-a I de la Liceul Tehnologic Căi Ferate și clasa a V-a A de la Școala Gimnazială Calopăr. Și cadrele din instituțiile de învățământ au fost afectate de virus, astfel o persoană de la Școala Gimnazială „Amza Pelea” din Băilești este în izolare.

Cinci localități din județ au trecut pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Este vorba de Bechet (7,50), Ghercești (4,31), Catane (4,16), Cârcea (3,20) și Calopăr (3,04).

Spitalele din Craiova sunt pline de pacienți, astfel la ATI sunt internați 30 de bolnavi, din care 25 din Dolj, la Spitalul de Boli Infecţioase sunt 204, iar la Spitalul Județean de Urgență sunt 22. Din cauza numărului prea mare de pacienți confirmați cu Covid-19, cât și datorită faptului că sunt multe persoane aflate în stare foarte gravă din cauza altor probleme de sănătate, iar lipsa oxigenului este o problemă, intervențiile chirurgicale se vor face doar în regim de urgență la cel mai mare spital din Oltenia, după cum susține directorul medical al SCJU Craiova, medical Cristina Geormăneanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a întâmpina situațiile îngrijorătoare de acest gen, când lipsa oxigenului pune în pericol viața pacienților din secția de Terapie Intensivă, unitatea spitalicească din Bănie a depus, la finalul anului trecut, un proiect pentru amenajarea unui sistem modular ATI Covid. Investiția prevede accesarea de fonduri europene, necesare înființării unui număr 30 de locuri pentru pacienții infectați cu coronavirus care au nevoie de îngrijire în ATI.

Politica