joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Focarele de la Opera și Penitenciarul Craiova, în creștere

Opera din Craiova se confruntă cu o situație epidemiologică destul de gravă. Instituția cu peste 170 de angajați este un focar de coronavirus. Numărul persoanelor declarate pozitiv a ajuns la 25. Artiștii Operei se pregătesc sa susțină un concert în weekend în centrul Craiovei, dar managerul instituției spune ca pe scena nu va urca niciun artist care nu a fost testat.

„În spațiul de lângă scena din Piața Mihai Viteazul va fi amplasat un centru de testare rapidă atât pentru artiști cât și pentru spectatori. NU va urca pe scena evenimentului niciun artist netestat. Este valabil atât pentru artiștii noștri (Soliști, Cor, Orchestră) cât și pentru artiștii invitați. De asemenea, întrucât am început repetițiile pentru acest eveniment, la fiecare 48 de ore toți artiștii au fost sau urmează să fie testați. La prima serie de teste toți participanții la repetiție au fost negativi la Covid 19″, a precizat pentru Jurnalul Olteniei, managerul Operei Române Craiova, Antoniu Zamfir.

Conducerea Operei a decis, luni, întreruperea activităţii, după ce vineri a fost chemată Salvarea şi au fost testate persoanele care acuzau simptome de infectare cu SARS-Cov-2.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici la Penitenciarul din Craiova situația nu este în regulă, numărul cazurilor de coronavirus a crescut de la 20 la 40.

Politica