vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prețurile apartamentelor din Craiova, în continuă creștere: costul pe metru pătrat ajunge până la 1.260 euro

Piața imobiliară craioveană, trend ascendent: terenurile și proprietățile de la periferia orașului sunt tot mai căutate, iar prețurile la apartamente sunt în continuă creștere.


Interesul către zonele din apropierea Craiovei se menține ridicat, la fel ca anul trecut, ceea ce explică și creșterea prețului pe metru pătrat pentru terenuri – de la 60 și până la 100 euro în Banul Mărăcine, cea mai bine cotată zonă rezidențială din Craiova. Motivele pentru care viitorii proprietari sunt interesați de achiziționarea unui teren sau a unei case – în defavoarea apartamentelor – sunt nevoia de a locui într-o zonă liniștită, dar suficient de aproape de punctele de interes ale orașului.

Mai mult decât atât, dezvoltatorii imobiliari văd potențialul zonelor limitrofe și vin cu proiecte îndrăznețe cu prețuri oscilând între 1.150 și 1.500 euro pe metru pătrat. Conform datelor actuale din piața imobiliară, prețul pe metru pătrat la apartamentele de vânzare din zonele centrale și semicentrale ale Craiovei, este în continuă creștere. Acesta s-a majorat cu 4,8%, față de primul trimestru al anului 2021, ajungând la prețul mediu de 1.260 euro/mp, cu o creștere cumulată de 9% față de perioada similară a anului trecut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Creșterea cererii la terenuri, respectiv case din zonele periferice ale Craiovei vine pe fondul nevoii de o suprafață mai mare. Adesea, clienții interesați sunt familiști, dar și persoane ce văd potențialul zonei limitrofe, în continuă dezvoltare și sunt pregătiți să facă o investiție imobiliară.” spune Anamaria Cruceru, manager franciză Blitz Craiova.

Specialiștii Blitz sunt de părere că piața imobiliară din Craiova își va păstra
caracterul ascendent al cererii în zonele limitrofe, simțindu-se un apetit crescut de tranzacționare în rândul viitorilor proprietari de case, terenuri și spații comerciale. Servicii și consiliere imobiliară de calitate superioară pentru craioveni. Începând cu luna mai 2021, biroul Blitz din Craiova și-a deschis porțile, iar echipa de peste 20 brokeri imobiliari este pregătită să pună la dispoziția rezidenților o gamă largă de servicii. Aceștia vor oferi consiliere și informații relevante atât în sfera imobiliară, cât și în domeniile conexe precum bancar, juridic și de investiții.

”Pe baza noilor pachete comerciale pentru vânzători, cumpărători, proprietari sau viitori chiriași, clienții Blitz beneficiază de numeroase avantaje imobiliare printre care: promovarea intensă în mediul online a proprietăților pentru vânzători și proprietari, verificarea actelor din punct de vedere legal, întocmirea antecontractelor sub semnătura privată, menținerea unei bune relații între cumpărător și vânzător/ chiriaș și proprietar, precum și asistență de specialitate prin serviciul de call-center, ” a explicat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

Indiferent de intențiile tranzacționale și bugetul clienților, portofoliul agenției acoperă toate palierele de buget, punând la dispoziția viitorilor proprietari sau chiriași apartamente în principalele cartiere, în blocuri nou construite sau în imobile vechi. În acest moment, portofoliul de oferte Blitz Craiova conține peste 300 de proprietăți, atât pentru potențiali cumpărători cât și pentru cei ce își doresc să închirieze o locuință.

Blitz este o companie antreprenorială în imobiliare din Cluj-Napoca, prezentă pe piață de 11 ani, fiind înființată de Cătălin Priscorniță, cu o largă experiență în imobiliare. Compania a crescut an de an, fiind în prezent cea mai mare din Cluj-Napoca și din Transilvania, având în 2020 peste 2.5 milioane de euro cifră de afaceri, și peste 150 de angajați și colaboratori, care au realizat peste 1000 de tranzacții totalizând mai mult de 65 milioane euro. Blitz este membru fondator al Comunității Elitelor în Imobiliare din România (CEIR) și un reper de bune practici în industria imobiliarelor.

În 2020, Cătălin Priscorniță a primit premiul ”Leadership-ul anului în imobiliare”, iar în 2021 a fost desemnat ”Antreprenorului anului” în cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare. La același eveniment, Blitz a câștigat distincțiile “Agenția anului 2020”și “Brandul anului 2020”.

Politica