joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Demersuri ale Primăriei Târgu Jiu pentru construirea pasajului subteran din zona 9 mai

Construirea pasajului subteran din Târgu Jiu, zona 9 mai, unde este și calea ferată, se apropie de realitate. Constructorul care se ocupă de proiect a făcut o vizită în teren, săptămâna aceasta, pentru a grăbi lucrurile, astfel încât traficul din cartierul respectiv să fie decongestionat.

„Reprezentanții societății <<Metroul>>  au fost astăzi la Târgu Jiu pentru a pune la punct detaliile referitoare la proiectul ce prevede construirea pasajului sub calea ferată din zona 9 Mai.

La fața locului s-au purtat discuții cu reprezentanții municipalității, ai CFR, dar și deținătorii de utilități. Se lucrează la studiile ce stau la baza definitivării soluției tehnice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

<<Metroul>>  cea mai puternică societate din acest domeniu, a fost de la bun început interesată de realizarea pasajului subteran. Urmează documentația și alocarea de fonduri.

Aceste pasaje sunt pe lista noastră de priorități și se vor concretiza în cel mai scurt timp”, a transmis edilul municipiului, Marcel Romanescu.

Potrivit primarului, investiția se ridică la aproximativ patru milioane de euro, din fonduri europene.

„La o primă evaluare vorbind e o investiție de 4-5 milioane de euro. Nu este o sumă foarte mică. Trebuie făcut o cercetare așa cum trebuie, să fie respectate toate condițiile. Cum municipiul Târgu Jiu s-a dezvoltat spre zona Dănești, este prioritar să pot asigura o cursivitate maximă către acea zonă”, a declarat Marcel Romanescu, anul trecut.

Totodată, trecerile la nivel cu calea ferată urmează să fie și ele modernizate de către CFR Infrastructură.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanții CFR Craiova, partea de infrastructură, pentru pasajele de cale ferată. Sunt toate prinse pe finanțare europeană, urmând să fie realizate. Au fost aplicate foarte multe amenzi, dar am hotărât să încercăm să găsim cele mai bune soluții, însă vom continua să le aplicăm pentru că cel care le are în administrare și proprietate trebuie să le întrețină. Eu nu am dreptul să intervin în zona de protecție”, a mai spus edilul.

Proiectul privind construcția pasajului subteran de pe strada 9 mai face parte din cele șase obiective de investiții extrem de importante pentru municipiu, aprobate anul trecute printr-un ordin semnat de ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Pe lângă acesta, se află și reabilitarea a trei străzi, și cele două pasarele peste calea ferată, cea din strada Unirii și cea din zona Artego-Ciocârlău. Însă de departe, cea mai importantă investiție este amenajarea unui pasaj auto cu trecere pe sub calea ferată din strada 9 Mai către strada Ana Ipătescu, potrivit gorjonline.ro.

Finanțarea celor șase obiective se va face prin Compania Națională de Investiții  (CNI), în cadrul Subprogramului „Drumuri de interes local și drumuri de interes județean”, conform documentului semnat de ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Politica