vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19 în Olt. Noi restricții

84 de noi cazuri de Covid-19 au fost înregistrate, miercuri, în județul Olt.

„Nu am mai înregistrat un astfel nivel de infectare în 24 de ore de la sfârşitul lunii martie 2021, situaţie ce ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi, deopotrivă medici, autorităţi ori cetăţeni”, spune prefectul Florin Homorean.
Spitatele din judeţ, care tratează persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, sunt supuse unei presiuni constante, adaugă prefectul de Olt.

Potrivit acestuia, 96 persoane confirmate cu coronavirus sunt internate acum în spitalele din județ, 13 fiind în secţii ATI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prefectul a precizat ca CJSU a impus noi restricții.

 "În acest context, am convocat o nouă şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Astăzi, ca şi în precedentele şedinţe, am stabilit măsuri restrictive pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. 
 Astfel, în comunele Ianca, Deveselu şi Fărcaşele este interzisă, cu anumite excepţii, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20:00 – 5:00. Totodată, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, pe raza acestor localităţi au obligaţia să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5:00 – 18:00.
 În aceste comune, precum şi în comunele Obârşia şi Milcov, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, inclusiv evenimente private (nunți, botezuri).
 În alte localităţi – comunele Schitu, Pârşcoveni, Schitu, Bobiceşti, Brebeni şi Radomireşti – activităţile menţionate anterior sunt restrictionate fiind permisă participarea persoanelor vaccinate, a celor care care prezintă un test negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 sau celor care au fost infectate. 
 Fac un nou apel către cetăţenii judeţului nostru să respecte aceste măsuri, să poarte masca de protecţie în spaţiile interioare, la locul de muncă, mijloacele de transport în comun ori în spațiile deschise aglomerate (piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, 50 m în proximitatea unităţilor şcolare)."-prefectul județului Olt, Florin Homorean. 

Politica