joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO: Craiovean de 18 ani arestat pentru furt!

Update: Tânărul a fost prezentat instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioada de 30 de zile.

Un craiovean de 18 ani a fost reținut pentru furt calificat. Din cercetările efectuate, acesta ce ar fi sustras 2.300 de euro și 19.100 grivne de la un pelerin. Ieri noaptea, polițiștii doljeni l-au prins pe tânăr în timp ce voia sa fugă. Aceștia au pornit în urmărirea fugarului, care a fost prins şi imobilizat, pe aceeaşi stradă, după aproximativ 700 m distanţă.

A fost identificată și persoana vătămată, un bărbat de 39 de ani, din Baia Mare, care a declarat că se afla în pelerinaj și se intorcea din localitatea Polovragi, ajungând cu trenul în Craiova, în seara zilei de 12 septembrie, unde a rămas pe parcursul nopţii, cu intenţia de a se deplasa a doua zi în Bucureşti. Acesta și-a amplasat un cort în parcul din zona gării. Persoana bănuită de comiterea furtului ar fi patruns în cort în timp ce bărbatul dormea și ar fi sustras suma de bani.
Ulterior ar fi solicitat unui taximetrist să-l ajute sa schimbe banii, care a avut prezența de spirit si a sesizat organele de poliție. Prejudiciul cauzat a fost restituit persoanei vătămate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ieri, 13 septembrie, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au reținut pentru 24 de ore, un tânăr de 18 ani, din Craiova, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. În noaptea de 12/13 septembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Dolj, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea București, din Craiova, au observat un autoturism, destinat transportului de persoane, al cărui conducător auto încerca să transmită un mesaj prin folosirea alternativă a luminilor vehiculului.

Imediat, poliţiştii au pornit către vehicului respectiv, moment în care au observat o persoană coborând din autoturism şi pornind în fugă, cu intenţia de a-şi asigura scăparea. Poliţiştii au pornit în urmărirea pedestră a persoanei în cauză, care a fost prinsă şi imobilizată, pe aceeaşi stradă, după aproximativ 700 m distanţă. În urma efectuării controlului corporal, poliţiştii de la acţiuni speciale au găsit asupra acesteia suma de 2.300 de euro și 19.100 grivne, care nu a putut fi justificată.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei pentru audieri, cercetările fiind preluate de către poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova. Astfel, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză că este un tânăr de 18 ani, din Craiova. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, tânărul, în cursul aceleiaşi nopţi, cu puţin timp în urmă, ar fi sustras dintr-un cort amplasat din zona gării, din Craiova, suma de bani respectivă şi ulterior s-ar fi urcat într-un autoturism destinat transportului de persoane, solicitând, totodată, conducătorului auto să îl însoţească la o casă de schimb valutar pentru a schimba o sumă de bani.

De asemenea, în urma investigaţiilor specifice, poliţiştii au identificat persoana vătămată, un bărbat de 39 de ani, din Baia Mare, care a declarat că se afla în pelerinaj, ajungând cu trenul în Craiova, în seara zilei de 12 septembrie a.c., unde a rămas pe parcursul nopţii, cu intenţia de a se deplasa a doua zi în Bucureşti. Prejudiciul cauzat a fost restituit persoanei vătămate. În cursul zilei de ieri, în urma probatoriului administrat de poliţişti tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj”, potrivit polițiștilor.

Astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Politica