marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Înaintări în grad de Ziua Pompierilor

Luni s-au împlit 13 ani de la înființarea serviciului SMURD în județul Vâlcea. Totodată a fost sărbătorită Ziua Pompierilor, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.Deasemenea,  au fost recompensatemai multe cadre militare, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, cu înaintarea la gradul următor.

„La ora 11.00, s-a oficiat o slujbă de pomenire a pompierilor căzuţi la datorie şi au fost depuse coroane şi jerbe de flori la mormântul eroului cpt. (p.m.) Dumitru Croitoru din satul Fişcălia – comuna Ioneşti. Pe timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989, Căpitanul postmortem DUMITRU CROITORU, angajat al Grupului de Pompieri Sibiu, a căzut la datorie acţionând cu dârzenie şi curaj pentru îndeplinirea misiunilor specifice. De atunci, în fiecare an, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România – pompierii vâlceni şi sibieni deopotrivă, se alătură familiei îndurerate pentru comemorarea celui ce a fost şi va rămâne în amintirea pompierilor „Eroul Pompier Căpitanul (p.m.) DUMITRU CROITORU”, un simbol al dăruinţei şi sacrificiului pompierilor pe altarul libertăţii.

În intervalul orar 12.00 – 14.00, cetăţenii au putut vizitat atât unitatea din Rm. Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Bunești, Govora, Grădiştea, Horezu şi Măciuca, prilej cu care au putut afla detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ora 13.00, pe platoul inspectoratului s-a dat startul activităţilor în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după care s-a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri”, după cum transmite voceavalcii.ro.

După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, au fost recompensate cadrele militare, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, cu înaintarea la gradul următor, astfel : în gradul de colonel Garamia Ionică; în gradul de locotenent colonel Urluială Marius-Ionuț; în gradul de maior Ghinoiu Traian-Iulian, Sanda Liviu-Bogdan și Dinu Dragoș-Marian; în gradul de plutonier adjutant șef Popescu Gheorghe-Mădălin; în gradul de plutonier adjutant Grigorescu Gheorghe și Dragomir Constantin-Dumitru.

Festivitățile au fost încheiate cu defilarea cadrelor prin faţa autorităţilor.

Sursa foto: voceavalcii.ro

Politica