miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Olt, în apropierea școlilor

Portul măștii de protecție devine o obligativitate în județul Olt, pe o rază de 50 de metri în apropierea unităților de învățământ din județ. Măsura a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CSJU) Olt, ca urmare a numărului de cazuri de Covid-19 aflat într-o continuă creștere, dar și a incidenței mărite în mai multe localități din județ.

„Având în vedere trendul ascendent constant al cazurilor confirmate cu infecția Covid-19, cât și creșterea numărului de localități unde incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1.000, și luând în considerare prevederile art. 1 din Anexa 2 – Măsuri pentru asigurarea rezilienței comunităților la HG nr. 932/2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a hotărât, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Olt, instituirea obligației de purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în proximitatea tuturor unităților de învățământ din județul Olt, până la o distanța de 50 de metri de intrarea în perimetrul școlii”, informează Prefectura Olt.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 33 de cazur noi privind infecția cu noul coronavirus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La nivelul județului, de la începutul pandemiei, au fost confirmate 15.233 de cazuri de SARS-CoV-2. Totodată, 398 de persoane au decedat din cauza infecției.

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește incidența cumulată în ultimele 14 zile în județ, această se situează la 0,94 cazuri/mia de locuitori. Localitățile cu cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 înregistrată sunt Deveselu – 4,98 cazuri/1.000 de locuitori, Ianca – 4,93 cazuri/1.000 de locuitori, Fărcașele – 4,26 cazuri/mie, Obârșia – 3,80 cazuri/mie, Milcov – 3,08 cazuri/mie.

Politica