miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU Mehedinți, onorat cu drapelul de luptă

Zi de sărbătoare, luni, în rândul pompierilor mehedințeni care au fost onorați cu drapelul de luptă, acordat de președintele Klaus Iohannis în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.

O delegație a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți a participat la festivitatea de la Cotroceni, organizată chiar de Ziua Pompierilor din România. Drapelul a fost înmânat inspectorului șef al ISU Mehedinți, colonel Dragomir Florentin.

„Drapelul de luptă al unității a fost înmânat inspectorului șef al ISU Mehedinți, domnului colonel Dragomir Florentin, de către Președintele României în semn de apreciere față de devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă salvatorii români în îndeplinirea misiunilor destinate protejării cetățenilor și comunităților.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin rostirea jurământului de credință, la primirea drapelului de luptă, pompierii mehedințeni și-au luat angajamentul păstrării acestuia <<ca pe lumina ochilor>>.

Simbol al unității, onoarei, vitejiei și gloriei militare a poporului român, drapelul de luptă tricolor, reamintește fiecărui militar, datoria lui sfântă de a servi cu credință patria, chiar cu prețul vieții, și de a apăra cu devotament și curaj independența și suveranitatea țării.

De asemenea, în cadrul festivității a avut loc decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și decorarea comandanților detașamentelor participante la stingerea incendiilor din Republica Elenă”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

Totodată, la ceremonia de acordare de către președintele României a drapelelor de luptă, au participat alte zece inspectorate pentru situații de urgență județene.

foto: Administrația Prezidențială

Politica