joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 50.000 de elevi olteni au început școala

Aproximativ 52.000 de elevi din județul Olt s-au întors la școală, în mod fizic. Cei mici au așteptat revenirea în bănci cu emoție și bucurie în suflet, sentimente pe care le-au simțit și părinții, dar și dascălii din școli după o perioadă atât de grea.

Festivitățile de deschidere a noului an școlar au fost organizate în contextul epidemiei de SARS-CoV-2, existând și unități de învățământ din județ au evitat să organizeze festivități de deschidere, așa cum se făceau în anii trecuți, la unele școli participând doar clasele 0 sau clasele a V-a. Elevii au purtat măști și au fost nevoiți să păstreze distanțarea socială, iar părinții nu au avut acces în perimetrul unde stăteau elevii și cadrele didactice.

Totodată, este anul în care politicienii nu au mai urcat pe scenele unităților de învățământ și nu au mai rostit discursuri siropoase, potrivit gazetaolultui.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noul an școlar vine cu un strop de speranță, având în vedere participarea în mod fizic la ore, însă nu se știe pentru cât timp va rămâne în picioare această situație. Atât elevii, cât și cadre didactice își doresc ca acest an școlar să se deruleze cu prezența fizică, în bănci, cursurile să nu mai fie suspendate și să se treacă în mediul online.

Inspectorul școlar general al ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu, a participat la deschiderea anului școlar la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina. Potrivit acestuia, situația școlară din județ încă se află într-un moment de cumăpănă.

„Ne aflăm într-un moment de cumpănă pentru societate, dar am încredere că este doar ceva temporar și că alegând o viață socială, o viață școlară, putem trece mai ușor peste această pandemie. Nu pot să vă spun decât «Bine ați venit acasă!», pentru că aici la Colegiul „Radu Greceanu” este o familie. Aici am început să învăț să fiu profesor, aici am redescoperit emoția pe care o simțeam atunci când eram elev. De asemenea, aici mi-am amintit că undeva, cândva, am fost și eu ca voi elev, că aveam anumite emoții. De aceea, vă rog ca în acești patru ani sau mai mult, pentru cei care sunteți în clasa a V-a, să vă faceți amintiri și să aveți emoții frumoase.

Nu uitați că aici avem un colectiv de profesori care este alături de voi și care vă va face să uitați că mama și tata sunt doar acasă, mama și tata sunt și aici. Dragi părinți, pot să vă spun că ați făcut alegerea perfectă, îndrumându-i pe copii să vină la «Radu Greceanu». De aici, din marea familie de la acest colegiu, nu pot decât să vă urez un an școlar sănătos și cu performanțe”, a declarat Victor Iacobescu, potrivit sursei citate.

La Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina la festivitatea de deschidere au participat doar elevii din clasele a V-a și a-IX-a.

Din cei 51.886 copii olteni ce au început anul școlar 2021-2022, 9.424 sunt preșcolari, 14.967 frecventează cursurile învățământului primar, 13.975 sunt elevi de gimnaziu, 12.920 sunt la liceu, iar 600 de elevi sunt înscriși în învățământul profesional.

În Olt, se fac cursuri online doar la Liceul „Ștefan Diaconescu” din Potcoava, unde autoritățile locale nu au finalizat lucrările de reabilitare, iar elevii vom rămâne acasă cel puțin până la finalul acestei luni, când constructorul ar putea să încheie șantierul ce a fost deschis în luna mai.

Scenariile după care învață elevii sunt stabilite în fiecare zi de vineri, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt, constituit la nivelul Prefecturii Olt.

Politica