vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj: Un pădurar și-a obținut dreptatea în instanță după 5 ani de când a fost bătut!

Un bărbat și-a obținut cu greu dreptatea în instanță după ce a fost victima unei agresiuni în urmă cu cinci ani. Instanța s-a pronunțat acum o săptămână și a decis ca acesta să primească daune morale de 30.000 de lei. Bărbatul, pădurar la Ocolul Silvic Motru, a fost agresat de doi frați din Drăgotești care au scăpat ieftin, doar cu amendă penală. Asta deși pădurarul a stat în spital, având nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale pentru a i se vindeca rănile, notează Pandurul.

Scandalul dintre cei doi frați și pădurar a început la sfârșitul lunii noiembrie 2016, după ce doi căutători de trufe au ajuns în „Valea Gardului”, din comuna Drăgotești, pentru a recolta ciupercile în baza unui contract încheiat cu Direcția Silvică Gorj. Acolo au dat peste un bărbat recalcitrant care i-a izgonit, spunându-le că se află pe proprietate privată. Ulterior, căutătorii au revenit în pădure, însoțiți de un pădurar. De cum și-au făcut apariția, au fost așteptați de doi localnici înarmați cu pari, care s-au năpustit asupra mașinii. Când li s-a spus că în autoturism se află și un reprezentat de la Ocolul Silvic Motru, unul dintre frați a întrebat pe un ton amenințător „Care este, mă, pădurarul?”. Când acesta s-a prezentat, agresorul a intrat în mașină și i-a cărat câțiva pumni în față, relatează sursa citată.

„Urmare a acestor împrejurări, pădurarul a părăsit mașina cu intenția de a scăpa de loviturile aplicate, ocazie cu care inculpatul, văzând că fratele său a căzut, s-a apropiat de pădurat și a început să-l lovească cu parul din lemn peste corp. Prin acțiunile lor, inculpații au cauzat persoanei vătămate leziuni care au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale”, potrivit documentelor de la instanță.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei doi frați s-au urcat în mașină, pentru a fugi din pădure, însă unul dintre ei a lovit de mai multe ori autoturismul, distrugând parbrizul și geamurile din față și spate dreapta. Ajunși în fața instanței din Motru, aceștia au fost condamnați la amendă penală în sumă totală de 50.000 de lei.

Gorjenii au contestat sentința, Curtea de Apel Craiova apreciind că pedepsele aplicate inculpaților sunt „disproporționate și excesive”. Prin urmare, instanța a desființat parțial sentința de la Gorj. Unul dintre frați a fost condamnat la 4.800 de lei amendă penală, corespunzătoare a 240 zile-amendă, cuantificată la câte 20 lei/zi. Celălalt agresor s-a ales cu amendă de 6.000 de lei. Sentința pronunțată săptămâna trecută este definitivă.

Politica