vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Cabinet stomatologic pentru elevii din Budești

Odată cu începerea școlii, elevii din comuna vâlceană Budești beneficiază de primul cabinet stomatologic școlar. Totodată cei aproximativ 300 de copii vor primi un minim de servicii medicale stomatologice, ateliere educative pentru prevenirea problemelor de sănătate orală și tratamente stomatologice corespunzătoare gratuite. Proiectul este unul realizat de către Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean, în urma unei finanțări primite prin intermediul programului InStaredeBine.

”Lipsa cabinetelor stomatologice în mediul rural, serviciile stomatologice scumpe, igiena precară, problemele de alimentație și de educație au condus la o situație dezastruoasă a sănătății orale în rândul copiilor din România. Ceea ce ne propunem este ca cei aproximativ 300 de copii din comuna Budești să beneficieze de tratamente gratuite, cât și de multă prevenție, prevenție ce va fi făcută de medicul stomatolog atât în incinta cabinetului, cât și în incinta școlii.”, au declarat reprezentanții Asociației Prietenii Spitalului Vâlcean.

Proiectul se va desfășura în perioada iulie 2021 – ianuarie 2022 și va deservi toți copiii de pe raza comunei, fie că sunt înscriși la unitățile școlare din localitate, fie că frecventează alte unități de învățământ. În cadrul cabinetului, copiii vor beneficia de tratamente stomatologice precum sigilări, detartraje, tratament carii, extracţii dentare, în toate situaţiile intervenţiile fiind gratuite. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica