vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Virgil Popescu a anulat prelungirile de mandate din consiliile de administrație

Prima decizie luată de ministrul Virgil Popescu, după ce a preluat interimatul la Ministerul Economiei de la Claudiu Năsui, a fost să anuleze prelungirile de mandate în consiliile de administrație ale companiilor din subordinea ministerului, scrie economedia.ro

Reamintim că ministrul Claudiu Năsui a schimbat în prima parte a acestui an consiliile de administrație la o serie de companii din subordine, precum Romarm, Salrom, Mamaia SA, Băița SA, Plafar, Germisara, Uzina Automecanică Moreni, Metrom sau Societatea Națională Industria Optică Română SA (IOR). Motivele invocate erau pentru a numi în consiliile de administrație profesioniști potriviți provocărilor pe care le întâmpină fiecare companie în parte. Noii membri de CA erau în mare parte profesioniști din mediul privat.

Anularea prelungirilor acestor mandate lasă loc de numiri noi în consiliile de administrație, numiri care sunt adesea făcute temporar, pe posturi remunerate consistent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, Virgil Popescu a transmis pentru Economedia că va trimite corpul de control la Salrom, pentru a verifica licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România. Potrivit lui Popescu, Salrom ar investi într-un perimetru pentru care nu ar deține licență de exploatare.

Politica