vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Selecționerul României U21, în centrul unui scandal după România – Georgia 1-1

România Under 21 a încheiat acțiunea din luna septembrie cu o remiză în fața Georgiei, 1-1. În primul meci, disputat sâmbătă, tricolorii au câștigat în fața celor de la FC Buzău, 2-1.

România – Georgia a fost meciul care a aprins un conflict între selecționerul naționalei de tineret – Florin Bratu și impresarul Florin Manea. Agentul lui Radu Drăgușin s-a plâns de faptul că fundașul ce aparține de Juventus nu a fost folosit atât cât și-ar fi dorit.
„Am avut o discuție cu Florin Bratu înainte de această convocare, iar acum am înțeles-o. Eu am crezut că glumește, spunea că jucătorii trebuie să joace la echipele lor. Este o rușine ce face Florin Bratu! Îmi pare rău, pentru că este finul meu. Aduce o mentalitate veche, împinge la mediocritate, judecă un copil care se bate cu Bonucci și Chiellini și are 3 milioane valoare pe Transfermarkt. Fără să jignesc pe ceilalți colegi. Racovițan e un copil care îmi place, dar 25.000 de euro valoarea pe Transfermarkt, iar în doi ani de zile a jucat doar 9 meciuri. Este o rușine. Atunci ar trebui să-l aduc să joace la Clinceni, Chindia, Bacău sau pe unde a antrenat el. El ar trebui să se suspende primul, pentru că nu are destule în spate ca să fie la echipa națională. Sarabia joacă la naționala Spaniei. Cât joacă la PSG? Cine a venit cu ideea asta să ai meciuri? Bun, poate vorbim de naționala mare, dar la U21, un copil care se bate cu cei mai mari fundași din lume să-l pedepsești că nu joacă? Nu poți să-l aduci pe un copil, să vină de la nivelul ăla și să-ți bați joc de el în halul ăsta”, a spus Manea la Prosport Live.
Vlad Screciu, jucătorul CSU Craiova, a fost chiar căpitanul echipei, dar Florin Manea nu a comentat nimic legat de titularizarea acestuia. Totuși, în opinia lui Bratu, fundașul alb-albaștrilor este om de bază la naționala de tineret, altfel nu ar fi primit banderola de căpitan. Selecționerul României U21 a explicat de ce nu l-a folosit pe Drăgușin și s-a bazat pe un alt cuplu de fundași.
„Nu mi-a plăcut că am luat gol. În rest, sunt foarte fericit de atitudinea jucătorilor, că mesajele transmise la antrenamente le-au pus în aplicare. Lucrul acesta îmi arată că am niște jucători și o echipă inteligentă. (n.r. – despre declarațiile lui Florin Manea) În poziția acesta, mă aștept la orice. Sunt pregătit pentru orice. Nu pretind să mulțumesc pe toată lumea, așa că eu decid aici cine joacă. Așa am văzut eu lucrurile. Radu Drăgușin este un fotbalist pe care vrem să-l vedem jucând. El n-a mai jucat de foarte, foarte mult timp, e un jucător admirabil, dar n-are ritm, intensitate. Am preferat să joc cu doi jucători – Racovițan și Screciu – care au un ritm și o intensitate bună. În perspectivă, se pot naște 3 fundași centrali buni – Screciu, Racovițan și Drăgușin, atunci când se va pune pe picioare. Sigur are calitate”, a spus Bratu, la TVR.

România: 12. M. Popa – 20. Țîrlea, 6. Screciu (cpt), 4. Racovițan (5. Drăgușin, 82), 3. Țicu – 8. Dr. Albu (16. Vl. Pop, 82), 14. Dican (24. Perianu, 82) – 13. Sefer (10. Cîmpanu, 71), 18. Miculescu (21. Pitu, 81), 15. Petrila (7. Oct. Popescu, 71) – 19. I. Stoica (22. Cr. Dumitru, 81). Selecționer: Florin Bratu.
Georgia: 1. Megrelishvili – 2. Kapandze (13. Injgia, 86), 4. Kalandadze, 3. Gelashvili, 5. Gingolava – 9. Guliashvili (17. Gocholeishvili, 79), 8. Nonikashvili (20. Gagnidze, 64), 7. Mekvabishvili (cpt), 15. Kharabadze – 10. Moistsrapeshvili (22. Lomtadze, 79) – 11. Gagua. Selecționer: Ramaz Svanadze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

foto: frf.ro

Politica