miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raluca Turcan, în vizită la Craiova: „Numărul de locuri de muncă nou create în Dolj este sub 1000”

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a vizitat județul Dolj, joi, în cadrul unei întâlniri de lucru. După ce a trecut pe la câțiva agenți economici din zonă, Turcan a vorbit, la Craiova, despre problemele pe care a sesizat că le au doljenii.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că în județul Dolj este loc de mai bine în ceea ce privește dezvoltarea și investițiile, pentru crearea unor noi locuri de muncă. Totodată, Raluca Turcan nu a omis să spună că Programul Național Anghel Saligny poate fi „o gură de oxigen” pentru doljeni.
„La nivelul județului Dolj, numărul de locuri de muncă nou create este destul de redus, sub 1000. În același timp, aici avem, după București, cel mai mare număr de șomeri. Așadar, există un necesar de investiții și de dezvoltare în județul Dolj, care reiese și din raportul pensionari-persoane active, la nivelul județului. De aceea, împreună cu prefectul județului, cu parlamentarii județului, cu instituțiile care pot să urmărească crearea de investiții, ne concentrăm pe acest județ pentru că are nevoie de dezvoltare. Am ajuns la concluzia că Programul Național Anghel Saligny este o gură de oxigen pentru județul Dolj, că el poate să reprezinte o serie de investiții pentru îmbunătățirea calității vieții: apa, canal, gaz și drumuri de interes local”, a spus Ministrul Muncii și Protecției Sociale.
Raluca Turcan susține că digitalizarea dosarelor de pensii decurge bine în județul Dolj: „Aici, la nivelul județului Dolj, partea de evaluare/digitalizare a dosarelor de pensii decurge bine. Sunt digitalizate aproximativ 30.000 de dosare dintr-un total de 160.000 de dosare aflate în plată. Ceea ce înseamnă că, odată cu suplimentarea personalului și îmbunătățirea echipamentelor, vom reuși să accelerăm acest proces, astfel încât, până la finalul anului să avem finalizată și o nouă lege a pensiilor, dar și procesul de digitalizare”, a spus Raluca Turcan.
Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, i-a dat dreptate ministrului muncii și a recunoscut că în județul Dolj sunt probleme serioase în ceea ce privește șomajul.

„Sunt multe probleme cu care se confruntă atât cetățenii județului Dolj, în fiecare zi, fie în calitate de angajați, fie în calitate de angajatori. Craiova are această problemă, a șomajului. Este nevoie de investiții, pentru că investițiile înseamnă venituri pentru angajatori și salarii pentru cetățeni. Sunt multe obiective de investiții care pot fi susținute”, a spus Ștefan Stoica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica