vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum să alegeți un laptop: Chromebook vs MacBook vs laptop Windows

Alegerea unui laptop a fost odată mult mai simplă. Dacă erați un fan al produselor Apple și aveați banii de cheltuit, un MacBook Pro 13 ar fi fost prea tentant pentru a-i rezista. Aveați un buget limitat sau erați mai mult un utilizator Windows? Puteați alege unul dintre numeroasele laptopuri Windows disponibile.

Acum, când Chromebook-urile au intrat în ecuație cu o gamă vastă de modele, de la cele cu un buget prietenos până la modelul emblematic, decizia a devenit mai dificilă. Deci, cum faceți pentru a alege, cât de mult ar trebui să cheltuiți și ce caracteristici sunt cele mai importante pentru nevoile dvs.?

Acest articol vă va prezenta avantajele și dezavantajele fiecărui tip de laptop. Indiferent de alegerea dvs., veți găsi modele excelente disponibile online.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Ar trebui să cumpăr un Chromebook?

Avantaje
– Sunt rapide. Fără resursele sistemului Windows 10, Chromebook-urile cu specificații relativ ușoare se pot mișca mult mai repede decât laptopurile Windows comparabile.
– Sunt foarte ușor de utilizat. Dacă puteți utiliza un browser web, puteți utiliza un Chromebook.
– Aproape toate Chromebookurile au forma unor laptopuri subțiri și ușoare, cu o durată excelentă de viață a bateriei.

Dezavantaje

– Plătiți un preț pentru simplitate; nu veți putea rula software-ul Windows cu care obișnuiți pe un Chromebook.
– Chromebookurile funcționează cel mai bine atunci când sunt conectate la internet. Aplicații precum Google Docs pot fi configurate să funcționeze fără o conexiune la internet și vor sincroniza modificările la fișierele dvs. în cloud atunci când vă reconectați la internet. Dar majoritatea celorlalte aplicații bazate pe web nu vor funcționa deloc fără o conexiune.
– Deoarece majoritatea Chromebookurilor sunt ieftine, trebuie să vă confruntați cu unele compromisuri în diverse domenii, inclusiv calitatea ecranului, difuzoarele și, ocazional, calitatea designului.

Ar trebui să cumpăr un MacBook?


Avantaje

– Sistemul de operare Apple, MacOS, are o reputație bine câștigată de a fi rapid, elegant și ușor de utilizat. Acest lucru se datorează parțial faptului că MacOS rulează pe puține modele diferite, ceea ce face mai ușoară producerea unui sistem de operare care funcționează în mod constant.
– Apple a investit o mulțime de bani în designul computerelor sale. Asta înseamnă de obicei un finisaj metalic premium, dar, pe deasupra, MacBook-urile lasă impresia că au fost construite pentru a rezista.
– MacBook-urile sunt preîncărcate cu software puternic pentru editare video și fotografie și pentru a face muzică. Există o mulțime de aplicații premium disponibile, ceea ce face ca MacOS să fie o alegere comună pentru cei care lucrează în industriile creative.


Dezavantaje
– În loc de Word și Excel, Mac-urile au propriul software de procesare a textului (Pages sau TextEdit) și foaie de calcul (Numbers). Aceste programe Mac gratuite nu au profunzimea cu care veți fi obișnuiți din versiunile Microsoft Office.
– Pentru toată inovația Apple, MacBook-urile par să regreseze uneori când vine vorba de funcționalitatea „de zi cu zi”. Nu există MacBook-uri cu porturi USB de dimensiuni complete (deși chiar și laptopurile Windows și Chromebook-urile încep să renunțe la acestea), iar MacBook-urile cu cel mai recent procesor „M1” vă permit să conectați un singur monitor extern în plus față de cel al laptopului.


Ar trebui să cumpăr un laptop Windows?


Avantaje

– Cu zeci de ani de dominație pe piață, majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu aspectul Windows, care poate fi reconfortant. Cele mai utilizate caracteristici sunt toate acolo unde ar trebui să fie.
– Windows vă permite să rulați cu ușurință Word, Excel și alte produse Microsoft și, de asemenea, este flexibil. Pentru utilizatorii de bază, acesta tinde să fie ușor de utilizat; pentru pasionații mai avansați, există o mulțime de modificări pe care le puteți face.
– Laptopurile Windows sunt uneori mai ușor de actualizat, permițând persoanelor cu puține cunoștințe tehnice să adauge un hard disk mai mare sau mai multă memorie pentru a îmbunătăți performanța.


Dezavantaje
– PC-urile Windows sunt o țintă mult mai mare pentru creatorii de viruși decât Mac-urile și Chromebookurile. Deși securitatea care face parte din Windows 10 – Securitatea Windows, așa cum este cunoscută acum – este destul de bună, nu veți fi niciodată protejat 100% de software malițios.
– Actualizările Windows continuă să fie un pic dureroase. S-au îmbunătățit semnificativ în ultimii ani, dar cel mai bun mod de a evita să vă provoace întreruperi este să lăsați Windows să le instaleze atunci când vă cere, în loc să le amânați luni întregi și să fiți forțat să reporniți totul într-un moment nepotrivit.

Politica