joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caracal. Copacii uscați din Parcul „Constantin Poroineanu”, transformați în opere de artă

Zece copaci uscați din Parcul „Constantin Poroinenau” din municipiul Caracal vor fi recondționați și transformați în statute, realizate de cinci sculptori invitați de Primărie.

În trunchiul copacilor vor fi realizate diverse opere de artă de profesioniști veniți să încânte cetățenii cu tehnica și dibăcia lor,

„Primăria Municipiului Caracal a invitat 5 sculptori care să dea <<viață>> copacilor uscați din parcul <<Constantin Poroineanu>>, transformând 10 dintre ei în elemente de arhitectură peisagistică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

​Sculpturile vor fi efectuate în firidă (în interiorul arborelui) pentru a fi mai bine protejate. Sculptorii vor fi prezenți în parc, în perioada 20 – 24 septembrie, pentru a ne uimi cu tehnica folosită și creațiile pe care le vor realiza.

Proiectul este menit să conserve masa lemnoasă care trebuia îndepărtată, dându-i astfel o nouă „viață” spre bucuria concetățenilor noștri de toate vârstele”, transmite Primăria Caracal.

Caracalul nu este singurul municipiu din Oltenia care se alătură acestui trend privind readucerea la viață a copacilor degradați. În Craiova, artistul Gabi Rizea a realizat zeci de statui sculptate în lemn în Grădina Botanică și în Parcul Nicolae Romanescu.  Tot în copaci vechi și uscați au fost realizate și acestea, fiecare sculptură având câte un nume. Totodată, pe lângă statuete, au fost realizate și flori din lemn, pictate în diverse culori.

„Fata din adâncuri, Spiritul Pădurii, Mănunchiul de Flori, Sunetele Copacilor sau Fata Verde sunt numele unor adevărate bijuterii sculptate din lemn și care pot fi admirate în parcurile Craiovei. Toate poartă semnătura artistului Gabi Rizea, care de ani buni dă viață copacilor vechi ai orașului.Din această primăvară, Grădina Botanică este mai bogată cu zeci de sculpturi reprezentând flori viu colorate și personaje desprinse din povești. Și cei care se plimbă în parcul Romanescu, în zona Debarcaderului, vor avea ocazia să o admire pe Fata Verde. Toate se alătură băncuțelor, trunchiurilor de copaci cu chipuri umane și celorlalte opere de artă deja amplasate în parcurile și grădinile Craiovei de Gabi Rizea”, a scris pe facebook primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Proiectul sculptorului Gabi Rizea a fost gata în luna martie a acestui an.

Politica