marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un pădurar mehedințean a fost atacat de hoții de lemne!

Un pădurar din județul Mehedinți a fost agresat de hoții de lemne. Incidentul s-a petrecut în comuna Bîcleș, în timpul unei verificări de rutină în pădure pe care angajatul direcției silvice o efectua. Pădurarul i-a surprins pe bărbați chiar în timp ce puneau la pământ mai mulți arbori. În fracțiune de secundă, hoții au văzut că au fost surprinși și s-au năpustit cu pumnii și cu picioarele pe pădurar:

„Sâmbătă, pe 4 septembrie efectuam o patrulă în cantonul meu de pază. Eram după-amiază, în jurul orei 19:00. Am surprins trei persoane care tăiau lemnele cu drujba. Nu am mers direct la ei de teamă, pentru că am fost de repetate ori agresat de către aceștia. I-am urmărit, am sunat imediat la poliție și am sesizat furtul, mi s-a spus că sunt ocupați cu alt caz . Am rămas în zonă și i-am urmărit. Cei trei hoți m-au văzut și s-au năpustit direct asupra mea și m-au luat la bătaie. Am fugit prin pădure, am reușit să cap de agresori și am sunat din nou la poliție. Eu nu mai pot să îmi fac serviciul Mi-e teamă să mai merg în pădure, ”a spus Ștefan Paraschivu, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Bîcleș, potrivit descoperamehedinti.ro.

Din păcate, cazul nu este singular. Și alți angajați ai ocoalelor silvice au fost agresați de-a lungul timpului:

Policlinica Buna Vestire Craiova

„De la începutul anului și până în prezent am avut cinci cazuri de agresiune împotriva personalului silvic. Angajații noștri au fost atacați și bătuți cu bestialitate de către hoții de lemne care par să nu se mai teamă de nimic. Ca și soluții imediate de prevenire a unor astfel de acte ne-am gândit ca patrulele să fie formate din minim doi angajați ai direcției și vom cere sprijinul jandarmeriei și al poliției pentru constituirea unor patrule mixte mai ales în această perioadă în care, ținând cont că se apropie sezonul rece, cresc și furturile de masă lemnoasă”, a spus Sorin Nicolicioiu, directorul Drecției Silvice Mehedinți.

Cei doi agresori au fost identificaţi de către autorităţi şi li s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cazul a fost preluat de către Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia. Investigaţiile sunt încă în derulare, iar victima îşi continuă vizitele medicale pentru vindecarea rănilor, mai menționează sursa citată.

Foto: descoperamehedinti.ro

Politica