vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rădoi, cu lotul decimat înainte de Macedonia de Nord – România

Mirel Rădoi mai are la dispoziție doar 21 de jucători, din cei 26 convocați înaintea celor trei partide ale României din luna septembrie. Tricolorii au învins Islanda și Liechtenstein, iar miercuri seara vor da piept cu Macedonia de Nord.
Selecționerul nu se va baza pe doi dintre cei trei atacanți pe care i-a chemat la lot. Este vorba despre Alibec și Drăguș. Totodată, Rădoi i-a pierdut pe Rotariu, Tănase și Aioani. Acum, principala dilemă a antrenorului este dacă îl va folosi pe Markovic în poziția de vârf sau va improviza. Pe acel post ar putea evolua și Sorescu, Man sau Hagi.
În urma rezultatelor înregistrate în ultimele două partide, românii au urcat pe locul 3 în grupă. Depindem doar de tricolori să prindă locul al doilea, cel care duce la barajul pentru Mondial. Ofensiva a fost criticată, indirect, de selecționer după ultimul meci câștigat de România. Acum, Rădoi are un singur atacant, pe Markovic, dar șansele tânărului oltean de a prinde echipa de start sunt destul de mici.
Cu toate astea, Bogdan Stelea spune că Jovan Markovic ar trebui să fie titular, pentru că selecționerul României pentru asta l-a convocat, să joace. Chiar dacă era a treia variantă, acum tânărul oltean are șansa să intre.
„Din moment ce l-au adus și e vârf, altceva nu joacă, Markovic ar trebui să fie. L-am văzut pe Markovic, ce facem acum, îl judecăm după un meci? Comparându-l cu Alibec și Tănase, e clar că Rădoi și-a asumat un risc de când l-a convocat. Dacă voia oameni consacrați, îi aducea pe Keșeru și pe Pușcaș, sunt altceva. Acum nu are ce face, trebuie să-i dea încredere lui Markovic”, spus Stelea la Digi Sport.
Helmut Duckadam este de aceeași părere: „Cred că Rădoi va alege în funcție de rezultat, va începe cu Markovic, apoi poate începe cu oricine, dar Sorescu ar face mai degrabă față la un meci de luptă, are forță”.
Titular în ultimele două victorii ale tricolorilor, Ionuț Nedelcearu a prefațat, de la Skopje, duelul cu Macedonia de Nord.
Mă bucur că n-am primit gol, ăsta era obiectivul meu, ca fundaș, să intru în teren și să-mi ajut echipa să nu primească gol. A crescut jocul pentru că ne-am motivat, ne-am spus că nu este normal ca fiecare adversar să ne dea gol. Nu putem face greșeala să ne relaxăm, greul acum începe. Este un meci important cu Macedonia de Nord, dar mai sunt meciuri de jucat. Noi mergem la victorie și, de ce nu, ne gândim și la primul loc”, a declarat Ionuț Nedelcearu, pentru FRF.ro.
Programul României în preliminarii:
8 septembrie 2021: Armenia – Liechtenstein (19:00), Macedonia de Nord – ROMÂNIA, Islanda – Germania (21:45)
8 octombrie 2021: Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord (21:45)
11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)
11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)


foto: frf.ro

Politica