joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcări cu zeci de locuri, amenajate în Rovinari

Locuitorii din orașul Rovinari, județul Gorj, beneficiază, începând din această săptămână, de noi locuri de parcare amenajate de Primărie. Autoritățile locale au finalizat astfel lucrările la alte două parcări publice și la una de reședință.

Mai mult, la acestea se vor adăuga cele 70 de locuri din zona blocurilor A1-G15, 61 de locuri din zona blocurilor D3-D5 și 71 de locuri din zona blocului D1.

„Au fost finalizate lucrările la încă trei parcări situate pe raza orașului Rovinari, două publice și una de reședință.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima dintre cele două parcări publice se află pe strada Prieteniei, în imediata vecinătate a blocului A2 (Poliția Locală), parcare ce va fi destinată exclusiv cetățenilor care vin la cumpărături la piață sau la magazinele din zonă. Trebuie să știți că la această parcare timpul de utilizare al unui loc de parcare este limitat la 2 ore, suficient cât să vă puteți face cumpărăturile. În caz contrar șoferii care vor staționa peste timpul alocat vor fi sancționați contravențional de către polițiștii locali, fiind aplicate totodată dispozitive de blocare a roților autovehiculelor.

Cea de-a doua parcare publică se află tot pe strada Prieteniei, în spatele pieței. Și aici timpul de utilizare este limitat la 2 ore.

Cea de-a treia parcare despre care vă vorbeam, cea de reședință, se află în zona blocurilor A1 – G15. Aici au fost trasate deja peste 70 de locuri de parcare. După recepția finală, locurile de parcare vor fi atribuite prin licitație cetățenilor din zonă.

Pentru cine nu își mai amintește, vreau să vă spun că această din urmă parcare a fost realizată pe un teren care era sufocat de boscheți, cotețe și garaje ridicate ilegal.

Toate cele 3 parcări, ca de altfel majoritatea parcărilor din orașul Rovinari, au fost realizate cu bani de la bugetul local”, a transmis edilul orașului, Robert-Dorin Filip

În acest moment, în Rovinari există 1203 locuri de parcare în parcări de reședință, dintre acestea 1128 fiind deja atribuite cetățenilor, după cum mai susține primarul.

Politica