sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Bechet – primul oraș carantinat în „valul 4”

Efectele valului 4 al pandemiei de COVID-19 încep să se resimtă în adevăratul sens al cuvântului în Dolj. Potrivit raportării zilnice a Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică în județ nu este în cel mai optimist scenariu. Numărul persoanelor nou confirmate urcă rapid la 79, iar la ATI 24 de pacienți rămân în continuare internați.

Bechetul a trecut de 7,5 la mie fiind primul oraș din valul 4 al pandemiei unde se va impune carantina de noapte. Așadar, în acest oraș este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței / gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 5.00. Localnici pot ieși din casă noaptea doar în interes de serviciu, pentru asistență medicală, pentru îngrijirea/însoțirea copilului sau pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, a celor bolnave sau cu dizabilități și în cazul decesului unui membru al familiei.

De asemenea, operatorii economici care desfășoară activități de comerț sau prestări servicii trebuie să își desfășoare activitatea în intervalul ora 5.00 – 18.00. Pot rămâne deschise în afara acestui interval doar farmaciile, benzinăriile și activitățile cu livrare la domiciliu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin celelalte localități din județ situația nu este prea roz. Vârtop și Bârca au trecut de 3 persoane infectate cu COVID-19 la mia de locuitori, fiind în scenariul roșu. În Radovan și Rast crește accelerat numărul infectărilor, cifrele arătând aproximativ 2,5 persoane la mia de locuitori.

La Spital de Boli Infecţioase din Craiova sunt internate 114 persoane dintre care 105 din Dolj, iar la Spital Judetean de Urgenta sunt 21 dintre care 16 din județ.

Politica