sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 3.500 de fetiţe, vaccinate anti-HPV în ultimele 3 luni

Peste 3.500 de fetiţe au fost vaccinate anti-HPV în Bucureşti din luna mai şi până în a doua jumătate a lui august, anunță Direcția Sănătate Publică.

Potrivit cercetărilor, pentru grupa de vârstă 11 – 14 ani sunt necesare două doze, apoi recomandările sunt de trei doze.

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că a fost extinsă grupa de vârstă pentru vaccinarea gratuită anti-HPV, astfel încât să fie incluse fetele cu vârsta între 14 – 18 ani. Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a precizat că România este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare incidenţă şi mortalitate cauzată de cancerul de col uterin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”România este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare incidenţă şi mortalitate cauzată de cancerul de col uterin, provocat în proporţie de 99% de infecţia cu HPV. Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin, de aceea am extins categoria de vârstă astfel încât mai multe persoane care ar putea avea cele mai mari riscuri de infectare cu HPV să beneficieze de vaccin gratuit.

În plus, pentru fetele de peste 14 ani este o ocazie să recupereze schema de vaccinare la care nu au avut acces la momentul potrivit”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, potrivit psnews.ro

Vaccinul anti-HPV se administrează la cererea părinţilor sau a reprezentanţilor legali, care se adresează medicilor de familie.

Politica