vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crețu, gata să câștige titlul cu CSU Craiova: „În fotbal e posibil orice”

Alexandru Crețu, noul jucător al celor de la CSU Craiova, este pregătit să câștige titlul cu trupa din Bănie. Mijlocașul se simte bine și spune că este 100% din punct de vedere fizic. Acesta crede că alb-albaștrii pot câștiga campionatul, mai ales dacă suporterii îi vor împinge de la spate.
„Mă bucur că am ajuns la o echipă de tradiție din România, m-am decis foarte repede, la primul contact cu cei din conducerea clubului am răspuns pozitiv. Craiova are obiective mărețe an de an și sper ca anul acesta să fie îndeplinit. Știu că de foarte mulți ani cei de la Craiova își doresc campionatul. E foarte important pentru suporteri, dar și pentru mine, pentru că ar fi primul din cariera mea. În fotbal, e posibil orice, mai ales cu susținerea conducătorilor și suporterilor, care sunt înfocați. Cred că vom reuși. Am auzit că suporterii Craiovei sunt foarte pretențioși, dar presiunea lor trebuie să ne motiveze și să ne împingă de la spate. Din punct de vedere fizic, sunt 100%. Sunt sigur că mă voi integra rapid în echipă”, a declarat Alexandru Crețu.
După rezilierea contractului cu FCSB, Alexandru Crețu a purtat negocieri și cu Sepsi, dar cele două părți nu au ajuns la un acord, astfel că pe „fir” a intrat  Craiova. Sorin Cârțu a lucrat cu Crețu la Iași, atunci când i-a spus acestuia să nu mai joace niciodată pe poziția de apărător.
„Pe Crețu îl știu, am lucrat cu el o lună la Poli Iași. Sunt antrenorul care l-a pus să joace mijlocaș central. I-am zis: <<În viața ta să nu mai concurezi pe alt post, nici fundaș central, nici fundaș dreapta>>. Când l-am văzut fundaș central la FCSB… E mult mai bun ca mijlocaș central, mai are anumite deconectări în timpul meciului, cum a fost cu Rapid. I-am zis să se bage la mijloc, pentru că mai poate să greșească acolo. Ca mijlocaș central defensiv a și dat cel mai bun randament, pe poziția asta l-au transferat de la Iași”, a spus Cârțu, la Fotbal Club, în direct la Digi Sport.
Crețu a evoluat în doar șapte partide pentru FCSB, ultima în derby-ul cu Rapid, la finalul căruia Gigi Becali anunța că fotbalistul nu va continua la echipă. Mihai Stoica a ținut să-și exprime regretul cauzat de faptul că Alexandru Crețu nu a reușit să se impună la FCSB, situație pusă pe seama faptului că a fost folosit fundaș central.
„Chiar regret că nu s-a impus Alexandru Crețu. Problema e că el a jucat mijlocaș central meci de meci în Slovenia, la fel și la echipa națională, iar la noi a fost folosit fundaș central, ba mai mult, fundaș central stânga, post cu care nu era familiarizat. E un băiat admirabil, care s-a antrenat foarte bine, dar în fotbal, câteodată, trebuie să accepți și că nu te potrivești la o anumită echipă sau într-o anumită idee tactică”, a transmis Mihai Stoica.

Politica