vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipa de robotică a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, premiată la nivel național

Colegiul Național „Tudor Vladimrescu” din Târgu Jiu se poate mândri, din nou, cu performanța echipei de robotică Tea-Borgs, premiată în cadrul Campionatului Național de Robotică 2021- BRD FIRST Tech Challenge Romania.

Elevii, coordonați de profesorii Eugen Nodea și Stoian Mirel-Sorin, a obținut premiul Alianței Finaliste la competiția ce s-a desfășurat la începutul acestei săptămâni, în București.

„La concursul de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania au concurat cele mai bune 24 de echipe de robotică, selectate în urma competiţiilor regionale. La acest eveniment a participat şi echipa TEA-BORGS a Colegiului Național <<Tudor Vladimirescu>>, care a obţinut în urma concursului de calificare locul trei, iar în calitate de căpitan de alianţă (alături de echipele DELTAFORCE din Arad şi SOFT HOARDERS din Craiova) a ajuns în finală, unde a pierdut în faţa echipelor Quantum Robotics, AUTOVORTEX Voluntari şi NORTH EAST DYNAMICS. De asemenea, echipa s-a calificat pentru etapa mondială, care anul acesta este anulată din cauza pandemiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru ca acest <<miracol>> să fie posibil, o mână de copii entuziaşti au petrecut mult timp pe parcursul anului şcolar şi vacanţei de vară în laboratorul de robotică din cadrul şcolii unde au dezvoltat şi perfecţionat robotul. Multe alte ore au fost alocate programării şi conducerii robotului. Am spus <<miracol>> pentru că dacă bugetul echipei a fost 1.000 EURO pentru acest an competiţional, oricare altă echipă a avut la dispoziţie cel puţin 10.000 EURO (ajungând până la 150.000 EUR în cazul unor echipe). Mai mult, majoritatea echipelor au putut participa la competiţii interne şi externe unde s-au putut antrena”, a transmis prof. Stoian Mirel-Sorin.

La rândul său, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și-a exprimat aprecierea și mândria față de elevii campioni.

„Felicitări echipei Tea-Borgs care ieri a obținut încă un premiu la National Robotics Championship 2021 – BRD FIRST Tech Challenge Romania! Este vorba despre premiul Alianței Finaliste a etapei Naționale de la București.

În competiție au fost prezente cele mai puternice echipe românești.

Ca de obicei, Tea-Borgs ne răsfață cu rezultate extraordinare și trebuie să apreciem eforturile acestor tineri, dar și pe cele ale coordonatorilor echipei, domnii profesori Eugen Nodea și Stoian Mirel-Sorin! Succes în continuare!”, este mesajul edilului.

Politica