joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum vor începe studenții cursurile!

Sorin Cîmpeanu lasă la latitudinea universităților decizia despre cum vor începe studenții cursurile. Acesta a precizat că, dacă va fi nevoie, ordinul de ministru va fi actualizat, însă până atunci vor avea loc consultări, potrivit Digi24.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, miercuri, dacă vor fi reglementări speciale din cauza situației pandemice pentru începerea anului universitar. El a spus că modul de funcționare îl vor decide universitățile.

„Despre reglementarea mediului universitar nu avem absolut nicio noutate în raport cu prevederile ordinului de ministru care a stabilit modul de funcționare al universităților. Se lasă la latitudinea fiecărei universități, în funcție de infrastructură, de condiții specifice și mă refer, aici, în mod deosebit, la condițiile de cazare, pentru că în universități, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ. Cei care vor putea fi cazați vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studențești. Fiecare universitate va aprecia situația și va decide”, a spus Cîmpeanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul a mai spus că, dacă va fi nevoie, ordinul de ministru va putea fi actualizat.

„Vom vedea dacă până la începerea anului universitar care va fi după începerea anului școlar, universitățile vor avea nevoie de precizări suplimentare. Luăm în calcul și consultarea tuturor universităților. Am primit deja o serie de propuneri, dar fiind timp, fac apel la bunăvoința doamnei ministru, dacă se vor impune doar pentru universități condiții specifice, care să faciliteze procesul didactic în rândul studenților, noi avem disponibilitatea să actualizăm ordinul de ministru, dacă se simte nevoia unor prevederi suplimentare pentru mediul universitar”, a mai spus Cîmpeanu.

Până la acest moment, nu există niciun fel de diferență față de prevederile ordinului de ministru de anul trecut, potrivit lui Cîmpeanu.

Politica