joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova l-a transferat pe Houri, urmează Crețu

CSU Craiova a oficializat transferul lui Lyes Houri. Fotbalistul de 25 de ani a fost adus de trupa din Bănie, sub formă de împrumut, pentru un sezon de la gruparea maghiară Mol Fehervar.
„Bienvenue, Lyes Houri! Mijlocașul Lyes Houri va evolua la Universitatea Craiova sub formă de împrumut pentru un an, cu opțiune de cumpărare definitivă. Fost internațional francez cu meciuri la U-16, U-17 și U-19, el a avut o contribuție importantă la cucerirea Cupei și Supercupei României în tricoul Viitorului, reușind să impresioneze în campionatul intern al României. Ultima oară a evoluat în Ungaria la Fehervar. Noul nostru fotbalist va purta tricoul cu numărul 15. Succes în familia alb-albastră, Lyes!”, se arată în comunicatul emis de clubul lui Rotaru.
Rotaru a stipulat și o clauză de transfer definitiv, care poate fi activată de CSU Craiova în vara anului viitor, dacă oltenii vor fi mulțumiți de prestațiile lui Lyes Houri. Mijlocașul a mai evoluat în România, pentru Viitorul. Acesta a fost folosit de constănțeni în 58 de partide, reușind cinci goluri și opt pase decisive.
După Lyes Houri, CSU îl poate transfera și pe Alexandru Crețu. Mijlocașul și-a reziliat contractul cu FCSB și vrea să joace la o altă echipă din Liga 1: „Am venit cu foarte mare entuziasm și cu inima deschisă acolo și nu îmi pare rău. Nu regret decizia luată. Consider că nu a fost o conjunctură favorabilă pentru mine. Rezilierea mea nu s-a datorat evoluțiilor mele sportive. A fost o experiență din care am învățat foarte multe. Și dacă jucam la mijloc aș fi avut un randament la fel de bun, ca și pe postul de fundaș central. O greșeală într-un meci nu te poate elimina din echipă”, a declarat Alexandru Crețu pentru ProSport.
Sepsi a fost una dintre formațiile care l-au vrut pe Crețu: „Voi avea o întâlnire cu conducerea clubului Sepsi, să vedem ce contract îmi pune pe masă și cum vor decurge negocierile cu ei. Am mai multe oferte, am și cu echipe din afară contacte, încă nu știu sută la sută cu cine voi semna. Sepsi este singura echipă din Liga 1 care s-a interesat de mine. Având în vedere că sunt pe ultima sută de metri cu campania de transferuri, care în afară se închide pe 1 septembrie, iar în România pe 5, sunt șanse mari să semnez cu ei”, spunea jucătorul.
Ulterior, CSU a intrat pe fir și ar putea realiza transferul fotbalistului pe care Becali nu l-a mai dorit la FCSB. Conform DigiSport, Laurențiu Reghecampf l-a dorit foarte mult pe Crețu, iar acesta este acum aproape să vină sub comanda sa.
Mihai Stoica a ținut să-și exprime regretul cauzat de faptul că Alexandru Crețu nu a reușit să se impună la FCSB, situație pusă pe seama faptului că a fost folosit fundaș central.
„Chiar regret că nu s-a impus Alexandru Crețu. Problema e că el a jucat mijlocaș central meci de meci în Slovenia, la fel și la echipa națională, iar la noi a fost folosit fundaș central, ba mai mult, fundaș central stânga, post cu care nu era familiarizat. E un băiat admirabil, care s-a antrenat foarte bine, dar în fotbal, câteodată, trebuie să accepți și că nu te potrivești la o anumită echipă sau într-o anumită idee tactică”, a transmis Mihai Stoica.

Politica